Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Douazeci si patru de teste de personalitate

      Douazeci si patru de teste de personalitate

      7.0 / 10 ( 4 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2012
      Editura:
      Nr. pagini:
      224
      Traducatori:
      ISBN:
      9789737076717
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Află din această carte cum să obţii ce doreşti de la viaţă! Tânjeşti după fericire? Îţi faci prea multe griji? Eşti mulţumit de relaţiile tale romantice? Vrei să ai o părere mai bună despre tine? Acum poţi descoperi cu exactitate ce te împiedică să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti şi ce anume poţi face în această privinţă.
      Bazat pe ultimele cercetări în domeniu, acest ghid prezintă 24 de teste psihologice care te vor ajuta să identifici barierele ce stau între tine şi o viaţă personală şi profesională mai împlinită şi cum le poţi depăşi. Testele, care pot fi utilizate şi de profesionişti, sunt grupate în trei secţiuni —bariere personale, bariere interpersonale şi dezvoltare personală —şi acoperă fiecare aspect al personalităţii, de la stima de sine, impulsivitate şi autoeficienţă, până la intimitate, furie şi relaţii romantice. La finalul fiecărui test, autorul oferă câteva consideraţii teoretice, scurte studii de caz, precum şi sfatul său de specialist, care te va ajuta să hotărăşti dacă este cazul să cauţi ajutor de specialitate.
      Oricine are zile în care se simte, cel puţin într-o oarecare măsură, copleşit de stres sau depresie. Face parte din viaţă. De vreme ce aceste zile proaste sunt inevitabile, este esenţial să fim capabili să le gestionăm şi să mergem înainte, către vremuri mai bune. Dacă ai obţinut un scor ridicat la Testul reglării dispoziţiei negative, probabil că eşti unul dintre acei oameni care se pricep bine să lase în urmă momentele proaste şi să treacă la lucruri mai bune. Dacă ai obţinut un scor scăzut, poţi reduce momentele în care te simţi rău învăţând strategii mai eficiente de adaptare.

      Capacitatea de reglare a dispoziţiei negative pare să se formeze devreme în viaţă. Unii copii mici au credinţe clare privind ceea ce pot face ei pentru a-şi depăşi sentimentele de tristeţe, frică sau furie, în timp ce alţii se simt relativ neajutoraţi în faţa acestor emoţii negative. Cercetătorii au adunat date impresionate, care arată că cei ce obţin scoruri mai mari la acest test gestionează mai eficient stresul de-a lungul vieţii.

      După cum sugerează subscalele testului lui Barratt, există diferite elemente ale impulsivităţii. Mai avem încă multe de aflat despre rolul pe care îl joacă neplanificarea, impulsivitatea motorie şi impulsivitatea cognitivă în viaţa noastră de zi cu zi, dar pare în regulă să spunem că, dacă ai obţinut un scor foarte ridicat la una sau mai multe dintre aceste dimensiuni, atunci viaţa ta ar fi mai satisfăcătoare pe termen lung în cazul în care ai putea face nişte modificări.

      Cei cu scoruri mari pe subscala Neplanificare tind să trăiască în prezent, fără să le pese prea mult de viitor. Este aproape imposibil să avem viaţa pe care ne-o dorim, fără să ne planificăm cum s-o obţinem. Dacă ai obţinut un scor mare la această subscală, ai putea fi avantajat de o abordare mai structurată a planificării viitorului. Notează-ţi obiectivele pe unu, doi, cinci şi zece ani.
      Fă-ţi o listă cu paşii pe care trebuie să-i faci pentru a-ţi atinge aceste obiective şi ţine evidenţa progreselor pe care le faci.

      Impulsivitatea motorie mi se pare cea mai problematică. Cei cu scoruri mari sunt aceia care-şi părăsesc slujba într-un impuls de moment, care dau în ceilalţi când sunt furioşi sau îşi fac o gaură în buget când le soseşte noul card de credit în cutia poştală. Dacă ai obţinut un scor ridicat la această subscală, trebuie să-ţi recunoşti situaţia şi să-ţi dezvolţi strategii eficiente de a gestiona ceea ce se întâmplă.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.