Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Eroarea lui Broca

      Eroarea lui Broca

      Explorarea unui creier in stare de veghe
      5.5 / 10 ( 4 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      232
      ISBN:
      9786064006189
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Laureat al Premiului Herbert Olivecrona, echivalent al Nobelului în medicină, celebrul neurochirurg francez Hugues Duffau este primul medic din Europa, care a operat pe creier cu pacientul conștient în timpul interveniei.

      Mult timp s-a crezut că tumorile pe creier în aria Broca sunt neoperabile. Riscul unei intervenții chirurgicale era ca pacientul să se trezească afazic sau cu diverse dezechilibre cerebrale. Descoperirea-cheie a lui Duffau este una care a devenit între timp universal acceptată în medicină, anume neuroplasticitatea: nu există zone strict delimitate în creier, care să corespundă exclusiv unei funcții neurologice. De pildă, dacă zona vorbirii (de care este responsabilță aria Broca) e afectată de tumoare, este posibil ca de la sine putere creierul să redirecționeze abilitatea vorbirii spre o altă parte a sa, care preia această funcție.

      Hugues Duffau a început să opereze pacienți cu tumori în aria Broca, în stare de veghe, vorbind cu ei în timpul procedurii, pentru a-și da seama unde să oprească bisturiul, fără a se produce leziuni permanente.

      Abordarea acestor cazuri este una interdisciplinară, pentru că munca neurochirurgului trebuie să meargă mână-n mână atât cu cea a psihoterapeutului, care ajută pacientul să accepte o astfel de intervenție, cât și cu efortul pacientului care trebuie să comunice cu doctorul, să aibă încredere în el și să accepte să lupte pentru propria viață.

      “Cu idei ingenioase, total neașteptate, Hugues Duffau ne prezintă o intervenție chirurgicală pe creier ca pe o operă de artă, o coregrafie, un concert de Keith Jarrett (personaj determinant în parcursul lui), în care tehnica riguroasă nu exclude intuiția.” – Sciences Humaines

      “O mărturie esențială, ușor de citit în epoca rețelelor sociale. Evocarea arhitecturii tehnice și funcționale a creierului poate să ajute pe oricine să înțeleagă că fiecare ființă este unică. Conectivitatea, trăsătură cerebrală specifică fiecărei persoane, ne îndeamnă să explorăm această bogăție.” – Up ’ Magazine

      “Profesorul Hugues Duffau a revoluționat neurochirurgia, operând tumori cerebrale pe pacienți în stare de veghe. El a demonstrat că aria lui Broca, asociată zeci de ani cu limbajul, nu există.” – L’ Express

      Hugues Duffau, născut la 8 august 1966 în Montauban, Franța, este un renumit neurochirurg, professor universitar și adept al chirurgiei pe creier deschis, ce presupune colaborarea cu pacientul conștient în timpul intervenției, în scopul îndepărtării cu succes a tumorilor cerebrale. Duffau și-a făcut studiile medicale în Franța și, grație unui stagiu la Seattle, l-a întâlnit pe profesorul George Ojeman, care l-a îndrumat în dezvoltarea tehnicii novatoare a cartografierii creierului în timpul intervențiilor chirurgicale pe pacienți în stare de veghe.

      Hugues Duffau este în present directorul unui laborator de cercetare Inserm și șeful secției de neurochirurgie de la CHU (Centrul Spitalicesc Universitar) din Montpellier.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.