Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Frumoasele agente. Femeile si spionajul

      Frumoasele agente. Femeile si spionajul

      O istorie universala
      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      570
      Editia:
      a II-a
      ISBN:
      9786065372238
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      O primă contribuţie în literatura românească referitoare în exclusivitate la activitatea femeilor în mediul informativ, pe „fronturile secrete”, şi una dintre puţinele istorii universale ale „spionajului feminin” din bibliografia internaţională, din toate timpurile (din Antichitate până în momentul de faţă) şi de pe toate meridianele.

      232 de spioane/agente şi teroriste prezentate în volum, dintre care unele mai puţin cunoscute cititorului de astăzi sau ignorate/ocultate în anumite contexte politice.
      Alexandru Popescu este un nume binecunoscut publicului cititor de istorie prin lucrările sale din domeniul istoriei relaţiilor diplomatice româno-germane, româno-austriece şi româno-finlandeze, precum şi prin contribuţiile sale notabile cu privire la istoria legăturilor culturale şi a prezenţelor româneşti în spaţiile german şi austriac. Operele sale publicate la Bucureşti, Viena şi München respiră un aer proaspăt, de noutate ştiinţifică şi reprezintă lecturi obligatorii pentru toţi cei care doresc să aprofundeze teme subscrise câmpului cunoaşterii în care a excelat şi excelează Alexandru Popescu. Doctor al Universităţii din Bonn (1974) şi cercetător ştiinţific al Institutului de etnografie şi folclor al Academiei Române (1966-1990), Alexandru Popescu a desfăşurat, începând cu anul 1990, o activitate remarcabilă în domeniul diplomaţiei, mai ales în cel al diplomaţiei culturale, pe care a corelat-o permanent cu preocupările sale ştiinţifice şi de cercetare.
      Incitanta lucrare pe care Alexandru Popescu o aduce în faţa publicului cititor este rodul unor preocupări de cercetare ce s-au materializat pentru prima dată în anul 2002 prin publicarea cărţii România şi cele trei războaie mondiale în arhive diplomatice germane şi austriece, urmată de Viena românească. A urmat o serie de volume referitoare la istoria universală a spionajului: Academia secretelor. Intelectualii şi spionajul; Agenţii mărturisiţi. Diplomaţii şi spionajul, iar recent, Dicţionar universal al spionilor și Cinci milenii de Război secret. O enciclopedie a spionajului. Aceste lucrări, care sunt rod al cercetărilor, ca şi al experienţei sale diplomatice, vorbesc despre lumea misterelor, a subteranelor istoriei, aceea care pregăteşte uneori decizii importante, a căror raţiune scapă opiniei publice şi de multe ori chiar şi istoriei.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.