Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Morometii (2 volume)

      Morometii (2 volume)

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      1024
      ISBN:
      2000000893549
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Exista, pe de o parte, un barbat linistit, de statura mijlocie, imbracat cu grija. Poarta ochelari. Ia cuvantul in public foarte rar, la cate o adunare a scriitorilor; nu arata nici batran, dar nici prea tanar. [...]

      Exista, pe de alta parte, un batran taran din Campia Dunarii, nascut in 1885 si mort in 1963, numit, in romanele lui Marin Preda, Ilie Moromete. Se stie ca a avut cinci baieti si o fata, pe care ar fi vrut sa-i pastreze langa sine in gospodarie, desi vremurile se dovedeau potrivnice. Se mai stie ca era bucuros cand avea ocazia "sa stea de vorba cu un om destept, in stare sa glumeasca inteligent" si ca si-a sfarsit viata fugind de-acasa, spre o dragoste care i-a luminat cei din urma ani ca un apus plin de culori. Iar in ceasul sfarsitului, ultimele sale cuvinte au fost: "Domnule… eu totdeauna am dus o viata independenta!"

      Ce legatura poate fi intre autorul romanului Morometii si al altor carti, scriitor locuind in Bucuresti, si batranul taran? [...] De ce sunt socotite "morometiene" ganduri ale scriitorului, din articole sau din carti in care numele lui Moromete nici macar nu e pomenit? De ce atitudinile sale fata de evenimente sunt raportate la atitudinile pe care le-ar fi luat Moromete, daca s-ar fi aflat in situatii asemanatoare? De ce nu este Moromete un personaj "tip Marin Preda", asa cum ar parea firesc? Cine e tatal si cine e fiul ?

      Florin Mugur

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.