Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Notiuni de chimia picturii

      Notiuni de chimia picturii

      8.0 / 10 ( 5 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      ISBN:
      9786069253656
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Putem aprecia ca pe 3 noiembrie, Editura ACS a lansat mai mult decât o carte deosebit de importantă pentru conservarea patrimoniului, ci şi o nouă colecţie – Colecţia Ştiinţific. Intenţionăm ca prin aceasta să creştem calitatea intervenţiilor de conservare efectuate asupra patrimoniului românesc, dar şi capacitatea de înţelegere a operei de artă - materie sau imagine purtatoare de mesaj estetic.

      „Noţiuni de chimia picturii” este o carte utilă în special restauratorilor şi studenţilor de la conservare – restaurare, pictorilor sau specialiştilor din domenii conexe, dar şi tuturor celor interesaţi de o mai bună conservare a patrimoniului cultural.

      „Restaurarea ştiinţifică a operelor de artă reclamă din punct de vedere al restaurării o serie de cunoştinţe multidisciplinare din partea restauratorilor, bineînţeles că noţiunile de chimie sunt indispensabile în acest caz. Aceste noţiuni, trebuie să le ofere restauratorilor, posibilitatea de a alege dintre metodele şi materialele care le stau la dispoziţie, pe acelea care sunt compatibile cu opera de artă ce urmează să fie restaurată. Noţiunile de chimie pe care le prezint în această carte am căutat să le trec într-o formă mai accesibilă pentru toţi cei care nu sunt de specialitate tehnică, dar care au dorinţa de a-şi însuşi o serie de cunoştinţe de ordin tehnic, respectiv chimic, pentru a putea să rezolve situaţiile care vin în faţa lor în timpul restaurării, pentru a rezolva problemele legate de analiză, de diagnostic, şi pentru a răspunde corect întrebărilor puse cu prilejul restaurării”, a spus domnul prof. univ. dr. Ioan Istudor, autorul cărţii, o personalitate importantă a domeniului, care a pus bazale chimiei aplicate în domeniul restaurării.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.