Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      O ciudatenie a mintii mele

      O ciudatenie a mintii mele

      9.1 / 10 ( 14 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Nr. pagini:
      608
      Traducatori:
      Premii:
      ISBN:
      9789734658794
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Premiul Nobel pentru Literatura 2006

      Romanul O ciudatenie a mintii mele, prima carte publicata de Orhan Pamuk dupa dobindirea Premiului Nobel pentru Literatura (2006), este o epopee moderna, desfasurata pe parcursul a mai bine de patru decenii (1969-2012), in centrul careia se afla unul dintre milioanele de „personaje secundare” ale Istanbulului: iaurgiul si bragagiul Mevlut Karatas. Povestea adeseori induiosatoare a contraeroului Mevlut Karatas, cu bucuriile, sensibilitatile, izbinzile si, mai ales, esecurile sale, este de fapt povestea „celuilalt Istanbul”, a vinzatorilor stradali, a cartierelor de baraci, a imigrantilor din Anatolia care ajung sa schimbe, treptat, textura si stilul de viata traditional al orasului, pe valul ambiguu al pribegiilor moderne. Modernizarea orasului, petrecuta pe fundalul eternelor framintari politice, se asociaza cu disparitia unor indeletniciri traditionale, cu modificarea dramatica a peisajului uman, cu nenumarate infringeri personale, nevazute si nestiute, care marcheaza destinele „generatiilor pierdute” ale Istanbulului contemporan.

      „Unul dintre cele mai savuroase romane ale lui Pamuk si inceputul ideal pentru cei care vor sa-l cunoasca pe autorul turc. Prin cartea sa, Pamuk face pentru Istanbul ce a facut Joyce pentru Dublin. El surprinde nu doar ceea ce vezi si simti intr-un oras, ci si cultura, credinta si traditiile, oamenii si valorile lui… O scrisoare de dragoste pentru Turcia moderna.” (The Washington Post)
      „Femeile din aceste pagini sint fabuloase… In mijlocul uriasei intinderi a Istanbulului, intre Orient si Occident, Pamuk foloseste o multime frematatoare de personaje ca sa spuna povestea unei culturi mereu in schimbare si a multelor sale discordii.” (The Boston Globe)
      „O ciudatenie a mintii mele e o vasta colectie de personaje, evenimente, case, mincaruri, obiecte care, dupa cum isi va da seama cititorul dupa ce va fi citit sase sute de pagini, pot fi cuprinse sub un singur nume: Istanbul.” (The Guardian)
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.