Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      O forma de viata

      O forma de viata

      8.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2012
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      160
      Traducatori:
      ISBN:
      9789734626472
      Dimensiuni: l: 10.6cm | H: 18cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Romanul O forma de viata (2010) relateaza povestea corespondentei dintre scriitoarea Amelie Nothomb si soldatul american Melvin Mapple, care ii scrie din Bagdad. Treptat, relatia epistolara ii apropie pe cei doi, scriitoarea se imprieteneste cu soldatul obez si fiecare infrunta linia inselatoare de demarcatie dintre fantezie si realitate. Melvin Mapple are o lupta de dus cu corpul sau si cu vinovatia care il asalteaza, iar scriitoarea se confrunta cu problema morala a implicarii fanteziste si pline de elan intr-o realitate ce se dovedeste a avea o fata ascunsa. Iluzia este o forma mutanta de viata, iar cartea atrage atentia asupra intrebarilor ce se nasc atunci cind realizam ca judecam si operam in real cu instrumentele, uneori inadecvate, ale fanteziei.

      „Imi tot spun: «ar trebui sa renunti, scrii scrisorile astea cu singele tau». Cu unii corespondez din 1992. De ce continui? Imi tot pun intrebarea asta, iar raspunsul cred ca e: «Ce nu ai face ca sa-ti vorbeasca un om?».” (Amelie Nothomb)

      „O forma de viata este o reflectie magistrala despre motivele care te imping sa scrii, iar Amelie Nothomb ne ofera, prin cartea ei, un minunat prilej de lectura.” (Lire)

      „Iata o metoda eleganta si amuzanta de a examina micile slabiciuni ale scriitorilor: orgoliul, dorinta de a schimba lumea, neputinta de a spune ca scrii intotdeauna pentru sine.” (L’Express)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.