Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      O istorie a Bizantului
      O istorie a Bizantului
      O istorie a Bizantului
      O istorie a Bizantului
      O istorie a Bizantului
      O istorie a Bizantului
      O istorie a Bizantului

      O istorie a Bizantului

      8.1 / 10 ( 7 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      408
      Colectie:
      Traducatori:
      ISBN:
      9789734677139
      Dimensiuni: l: 16cm | H: 23.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Imperiul Bizantin a avut un rol esențial în păstrarea culturii Antichității clasice pînă în momentul în care Occidentul a fost pregătit să o primească. Importanța lui stă însă în primul rînd în ceea ce a creat și în bogăția de idei și principii, adesea contradictorii, pe care le-a îmbrățișat. Pornind de la cele mai recente cercetări, Timothy E. Gregory înfățișează succint întreaga istorie a Imperiului Bizantin, din epoca lui Constantin cel Mare (306-337) pînă la căderea Constantinopolului (1453), fără a ocoli principalele probleme istoriografice pe care le pune aceasta. Abordată cronologic, istoria politică alternează cu prezentarea vieții sociale și economice sau a culturii bizantine, autorul schițînd tabloul unei societăți pline de culoare și vitalitate, o veritabilă punte de legătură între Orient și Occident.

      „Cartea lui Gregory este singurul manual propriu-zis de istorie bizantină. Este de asemenea o admirabilă analiză științifică ce dezvăluie vasta experiență a lui Gregory ca arheolog și istoric al Estului bizantin.” (William Caraher, University of North Dakota)

      „Salut această a doua ediție adăugită a utilei introduceri a lui Timothy Gregory în domeniul tot mai amplu al studiilor bizantine. Va fi de mare ajutor studenților și profesorilor.” (Averil Cameron, University of Oxford)

      „Cunoașterea profundă a arheologiei, a geografiei istorice și a surselor grecești originale îi permite profesorului Gregory să ofere în istoria sa lucidă a Bizanțului date privind legăturile neașteptate dintre lumea medievală și cea modernă.” (Linda Jones Hall, St. Mary’s College of Maryland)

      „Opera lui Gregory prezintă în mod concret și original istoria politică, instituțiile, arta, arhitectura și factorii socioeconomici care au modelat Imperiul Bizantin, deseori înțeles greșit. Cartea se adresează atît mediului academic, cît și publicului general.” (Taxiarchis Kolias, University of Athens și The National Hellenic Research Foundation)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.