Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      O istorie a Brasovului

      O istorie a Brasovului

      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      242
      ISBN:
      6426308001084
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 22cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Fiecare loc de pe pamant are o poveste a lui, dar trebuie sa tragi bine cu urechea ca s-o auzi si trebuie si un dram de iubire s-o intelegi - Nicolae lorga

      "O istorie a Brasovului", elaborata de profesorii de istorie brasoveni, lon Dumitrascu si Mariana Maximescu, este o lucrare pionierat.
      Pentru a usura accesul la istoria Brasovului, ale carei marturii vizibile se intalnesc mai ales in centrul istoric al orasului sub forma cladirilor - monumente, dar sunt pastrate si la Arhivele Nationale, la Biblioteca Judeteana, la Muzeul de Istorie si in alte locuri sub forma de documente, carti si obiecte, era de mult nevoie de un asemenea material de referinta, care sa prezinte evolutia istorica a orasului.

      Cei doi autori au avut indrazneala sa atace acest subiect cu multiple aspecte si fatete.

      Constienti de greutatile problemei, ei au avut viziunea unui volum pentru iubitorii de istorie, au parcurs o documentatie foarte bogata pentru a redacta aceasta incercare de sinteza, cum au intitulat-o, constienti de complexitatea subiectului volumul lor.

      Pe parcursul redactarii, autorii si-au dat seama cat de multe aspecte din istoria Brasovului inca nu au fost cercetate in mod suficient si de aceea in momentul de fata inca nu este posibila o istorie cuprinzatoare, echilibrata si armonioasa a Brasovului.

      Un merit deosebit al autorilor este stradania lor de a prezenta in aceasta fncercare si aspecte din istoria sasilor si a maghiarilor, orasul Brasov fiind un exemplu al convetuirii diferitelor nationalitati in decursul secolelor.

      Un carturar iluminist transilvanean a afirmat in urma cu peste doua secole „trebuie sa-ti cunosti patria, daca vrei s-o iubesti." ln lumina acestui deziderat, scopul acestei carti il consider a fi cunoasterea cat mai buna a trecutului orasului, pentru a-l putea iubi mai mult, pentru a fi mai mandri ca traim in acest oras si pentru a respecta mai mult marturiile trecutului sau si vaIorile prezentului. - Gernot Nussbacher istoric, arhivar, scriitor de limba germana din Romania

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.