Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Oamenii mari care au facut Romania Mare
      Oamenii mari care au facut Romania Mare

      Oamenii mari care au facut Romania Mare

      7.2 / 10 ( 10 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Nr. pagini:
      320
      ISBN:
      9786069452967
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 23.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      „Oamenii mari care au făcut România mare” prezintă portretele a 24 de personalități care și-au adus contribuția la formarea statului național unitar și la consolidarea lui. Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără o generație eroică, care a creat instituții și legi noi, școli și universități, impunând schimbările necesare pentru o adevărată „înviere”: făurirea României moderne, la 1 decembrie 1918.

      Această carte își propune să readucă în lumină nume care au răsunat acum 100 de ani pe buzele tuturor românilor, nume fără de care țara noastră, așa cum o știm acum, nu ar fi existat niciodată. Multe dintre aceste personalități sunt necunoscute, pentru că regimul comunist a dorit asta. Comuniștii i-au aruncat în închisori și în domicilii forțate, le-au confiscat averile, iar cărțile de istorie au trecut peste numele și faptele lor.


      Ceea ce este și mai trist însă este că și după căderea comunismului, mulți dintre eroii României Mari au rămas la fel de necunoscuți, neexistând multe intenții de a-i reabilita și de a-i scoate la lumină pentru tânăra generație. Această carte îți propune în primul rând readucerea lor aminte și conștientizarea uneia dintre cele mai strălucite generații ale istoriei noastre. Lucia Hossu-Longin intervievează istorici, academicieni și rude ale acestor personaje vitale ale României Mari, care au jucat roluri fundamentale pentru Unire.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.