Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Panza de paianjen

      Panza de paianjen

      7.1 / 10 ( 11 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      544
      ISBN:
      9786063328435
      Dimensiuni: l: 11cm | H: 16.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Diana Slavu, eroina Cellei Serghi, este un personaj complex, o combinație de naivitate, feminitate, inteligență și spirit de aventură. Iubește cu pasiune, dar este prinsă în „pânza de păianjen“ a vieții. Iubirile Dianei cea adolescentină, pentru marea dragoste a vieții ei, Petre Barbu, cea maritală, pentru Michi, și cea carnală, întruchipată de Alex – sunt prezentate prin intermediul caietelor sale, citite de Ilinca Dima, și al mai multor scrisori din corespondența celor două prietene. Roman de debut cu accente autobiografice, cu acțiunea plasată în Bucureștiul interbelic, la Constanța, Mangalia și Balcic, Pânza de păianjen prezintă o lume cu un farmec aparte, într-un stil vioi și plin de sensibilitate, îndreptățind succesul de public de care s-a bucurat de-a lungul timpului. …Cartea doamnei Cella Serghi impune criticului răspunderi mai mari decât le comportă o grăbită recomandare.

      Este incontestabil «o operă» în sensul cel mai greu al acestui cuvânt… Totul arată, în opera sa, că excepționale daruri de expresie și de sensibilitate au fost dominate și călăuzite de o voință proprie de a crea peste orice improvizație, peste orice diletantism.

      Un dar de observație minuțioasă, exactă, notată pregnant, cu o rară putere de a da viață și relief ultimului detaliu, iar în al doilea rând, un simț de poezie, care trece dincolo de spectacolul imediat al vieții și proiectează o lumină emoționantă peste cele mai derizorii fapte, gesturi și lucruri. […] bogăția de culoare și lumină în care se desemnează această mică lumeorientală și marină, cu un farmec local pe care pictura nu la surprins în totul, dar pe care literatura, prin condeiul acestei debutante, ni-l transmite, e o bucată de antologie ea singură suficientă pentru a defini un scriitor.

      Mihail Sebastian

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.