Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Panza de paianjen

      Panza de paianjen

      8.0 / 10 ( 6 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      544
      ISBN:
      9786063336447
      Dimensiuni: l: 11cm | H: 17cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Diana Slavu, eroina Cellei Serghi, este un personaj complex, o combinatie de naivitate, feminitate, inteligenta si spirit de aventura. Iubeste cu pasiune, dar este prinsa in „panza de paianjen“ a vietii. Iubirile Dianei cea adolescentina, pentru marea dragoste a vietii ei, Petre Barbu, cea maritala, pentru Michi, si cea carnala, intruchipata de Alex – sunt prezentate prin intermediul caietelor sale, citite de Ilinca Dima, si al mai multor scrisori din corespondenta celor doua prietene. Roman de debut cu accente autobiografice, cu actiunea plasata in Bucurestiul interbelic, la Constanta, Mangalia si Balcic, Panza de paianjen prezinta o lume cu un farmec aparte, intr-un stil vioi si plin de sensibilitate, indreptatind succesul de public de care s-a bucurat de-a lungul timpului. …Cartea doamnei Cella Serghi impune criticului raspunderi mai mari decat le comporta o grabita recomandare.

      Este incontestabil «o opera» in sensul cel mai greu al acestui cuvant… Totul arata, in opera sa, ca exceptionale daruri de expresie si de sensibilitate au fost dominate si calauzite de o vointa proprie de a crea peste orice improvizatie, peste orice diletantism.
      Un dar de observatie minutioasa, exacta, notata pregnant, cu o rara putere de a da viata si relief ultimului detaliu, iar in al doilea rand, un simt de poezie, care trece dincolo de spectacolul imediat al vietii si proiecteaza o lumina emotionanta peste cele mai derizorii fapte, gesturi si lucruri. […] bogatia de culoare si lumina in care se desemneaza aceasta mica lumeorientala si marina, cu un farmec local pe care pictura nu la surprins in totul, dar pe care literatura, prin condeiul acestei debutante, ni-l transmite, e o bucata de antologie ea singura suficienta pentru a defini un scriitor.
      Mihail Sebastian
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.