Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Parenting constient

      Parenting constient

      Cum sa crestem copii responsabili, increzatori si afectuosi
      5.5 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2017
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      357
      ISBN:
      9786065889156
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Adaugă în coș
      4700
      Livrare în 24h! (a doua zi) Limited
      Livrare astăzi cu bicicleta.
      Livrare în 24h! (a doua zi)

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Prima abilitate pe care ar trebui să şi-o formeze copiii este aceea de a ști că au dreptul să fie iubiți așa cum sunt ei în realitate, respectați și îngrijiți conform nevoilor lor. Iar primele modele sunt părinții. Susan Stiffelman prezintă principiile de bază ale creşterii şi educării copiilor şi, în plus, îşi propune să le ofere părinţilor instrumente concrete pe care să le pună în practică atât în beneficiul lor, cât şi al copiilor. Este vorba de metode utile în viaţa cotidiană pentru a întări relaţiile dintre ei.

      Diagnosticată ea însăşi cu tulburare hiper­kinetică cu deficit de atenţie (ADHD), Susan Stiffelman aplică zilnic tehnicile de dezvoltare personală pe care le recomandă în special părinţilor — mindfulness-ul, medi
      taţia, joaca, yoga etc. A trecut printr un divorţ şi şi-a crescut singură băiatul, folosind educaţia parentală conştientă, fără a alerga după perfecţiune, fiind doar prezentă şi iubitoare şi constituind oricând un sprijin de nădejde pentru fiul ei.

      Trebuie să profităm de orice aspect al comportamentului copiilor, fie pozitiv, fie negativ, pentru a învăţa ceva de la ei. Orice micuţ este un profesor pentru părinţii săi. Şi ce lecţii predau copiii? Unele valoroase: trăirea fiecărei experienţe în prezent, desprinderea de tiparele vechi de gândire şi de simţire, care ne împiedică să ne bucurăm de viaţă, savurarea plăcerilor mărunte care ne hrănesc sufletul zi de zi.
      Pornind de la rolurile pe care orice părinte le joacă la un moment dat în relaţia cu copiii săi, acelea de Căpitan, de Avocat sau de Dictator, Susan Stiffelman discută despre situaţii de viaţă concrete – plecarea dimineaţa la şcoală, relaţiile dintre fraţi, jocurile video şi utilizarea dispozitivelor digitale, participarea la petreceri etc. Ea prezintă metode prin care părinţii pot transforma conflictul în negociere inteligentă, cearta în joc, alegerile dificile în momente de învăţare etc. În plus, le arată cum pot construi legături trainice, indestructibile, de iubire şi de respect între ei şi copii.

      Media

      "Parenting conștient – Cum să creștem copii responsabili, încrezători și afectuoși, a autoarei Susan Stiffelman este o carte foarte utilă pentru părinți pentru că aduce în discuție lupta pentru putere dintre părinți și copii și nevoia de a oferi copilului un spațiu în care să exerseze responsabilitatea. Fiecare dintre noi ca părinți am avut momente în care relația era într-o luptă pentru putere.

      Valoros mi s-a părut și interesul autoarei pentru un subiect foarte util și sensibil, relația cu părintele narcisist sau chiar și după divorț. Cursul ei online alături de una dintre cele mai bune terapeute pe tema narcisismului, Wendy T. Behary – Disarming the narcissist – l-am găsit foarte util, practic și bine documentat pentru părinți și specialiști. Wendy T. Behary lucrează împreună cu Jeffrey Young, autorul textului pe care eu îl recomand tuturor părinților și profesorilor, Cum să-ți reinventezi viața.
      A fi tu ca părinte conștient de motivele și modul în care reacționezi, sau mai bine spus, momentele în care ești impulsiv și reactiv și recurgi la control și pedeapsă este primul pas către o relație sănătoasă cu tine și pentru copil. Așa cum spune și autoarea, miracolul vieții este că oricând poți schimba un drum sau o cale care îți aduce suferință și ție și copilului tău. Depresia, negativismul, furia și resentimentele, punitivitatea, toate pot fi înlocuite cu o mai bună și profundă conștiință de sine și contact cu propria persoană și nevoile emoționale de bază. Relația cu copilul, mai ales când ea te provoacă, te ajută pe tine ca părinte să crești, să evoluezi, să îți recâștigi tu integritatea și coerența personală.
      Fericirea este o muncă interioară – spune autoarea, cu o bogată experiență ca terapeut de familie, vă propune un text scris cu blândețe și grijă autentică față de părinți și copii." Domnica Petrovai


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.