Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Pictura murala maramureseana

   Pictura murala maramureseana

   Mesteri zugravi si interferente stilistice
   7.5 / 10( 4.0 voturi) Nota ta:
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2015
   Editura:
   Colectie:
   Nr Pag:
   392
   ISBN:
   9786069358375
   Indisponibil
   Indisponibil
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 75 de lei.
   Poți returna acest produs în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Publicată în anul 1982, de către Editura Meridiane, cartea Pictura murală maramureșeană. Meșteri zugravi și interferențe stilistice, va fi prima lucrare consistentă asupra acestei teme, în literatura de specialitate din România. Autoarea, istoricul de artă Anca Pop-Bratu, depășește prin această carte, limitele circumscrise de articolele și studiile anterioare, privitoare la pictura interioară a bisericilor de lemn maramureșene, sintetizând caracteristicile unei creații puțin cunoscute.

   Autoarea identifică numele unor zugravi, reușind să definească calitățile unor școli artistice, iar analizele ansamblurilor picturale ale fiecărui monument subliniază mutațiile stilistice petrecute pe parcursul a trei secole. Redactarea iconografică de stil bizantin și post-bizantin se transformă în contextul asimilării coerente a unor elemente din mediul cultural european, cum ar fi barocul și rococo-ul.

   Textul redactat de Anca Bratu s-a păstrat integral, cu note, indicele iconografic și bibliografia.
   Completările, observațiile la Note nu sunt integrate în text.
   Explicațiile scurte au fost plasate alăturat fragmentului de text original.
   Refacerea ilustrației a urmărit schema iconografică descrisă în textul de bază și a fost condiționată de accesibilitate-vizibilitate, starea de conservare. Încărcarea excesivă a interiorului bisericii, cu mobilier, obiecte de cult, țesături, a împiedicat fotografierea unor zone pictate. Starea precară de conservare a unora dintre suprafețe, nu a făcut posibilă obținerea unor imagini elocvente, spre a fi tipărite.
   Ilustrația a fost îmbogățită cu fotografii de peisaj, de arhitectură exterioară a bisericii și alte fotografii din cimitir sau sat, pentru sugerarea atmosferei locale.

    

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Ajutor
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.