Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Proza cu Amanuntul
   Proza cu Amanuntul
   Proza cu Amanuntul

   Proza cu Amanuntul

   0.0 / 10 ( 0 voturi)
   Categorii:
   Editia:
   a II a revazuta
   Legare:
   Hardcover
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2008
   Editura:
   Nr Pag:
   280
   Colectie:
   Țara de origine:
   Romania
   Limba Original:
   Romana
   Culori Text:
   O culoare
   Culori Coperta:
   Doua culori
   ISBN:
   9789734609918
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm | 1.5cm | 0.35g
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   "Autorul simte cehovian si vede gogolian, atmosfera prozelor sale e insa kafkiana; microrealismul alcatuit din prefabricate postmoderne ascunde drame abisale. Dan Lungu exceleaza in surprinderea penibilului micilor acte ratate, sint proze ale intimitatii ratate. Antieroii sai evadeaza sporadic in reverii, fabulos oniric, nostalgii, problematizari, taclale, dar sfirsesc prin a recadea in plasa de siguranta a banalului."
   (Paul Cernat)

   "Ca prozator, Dan Lungu este foarte convingator. "Dur" si matur, cu stiinta si putinta constructiei unui personaj, cu o viziune sumbra asupra lumii, pe care o exprima fara prea multe menajamente pentru sensibilitatile cititorului, incercind mai mereu sa-si rasuceasca ingenios povestirile, astfel incit acelasi cititor sa nu aiba motive de plictiseala, cu doua-trei "caderi" datorate tocmai acestei ingeniozitati cu orice pret ("Eroi si eroi...", "Fotografiile matusii Eliza"), Dan Lungu este un tinar prozator de indiscutabil talent." (Daniel Cristea-Enache)

   "Nu exista proza in acest volum peste care sa treci plictisit sau care sa-ti "trezeasca" indiferenta critica. Sint toate scrise cu un condei sigur, in registrul unui realism temperat, sagetat pe alocuri (in partile esentiale) de unde lirice."
   (Bogdan-Alexandru Stanescu)

   "Dan Lungu s-a remarcat mai ales prin efortul de a "textualiza" realitatea, de a o stiliza mutind-o in scriitura. Fictiunile sale, fie ca e vorba de cele amplu sistematizate sub forma romanesca, ca in Raiul gainilor, fie crosetate minimalist, pe spatii de scurta respiratie, in prozele scurte, confirma un program coerent articulat, o poetica deloc simplista, desi simpla in aparenta, pe care insusi autorul a definit-o cel mai bine, asezind-o pe frontispiciul unei carti: Proza cu amanuntul." (Bogdan Cretu)

   "Una dintre cele mai provocatoare si, artistic, mai bine realizate carti de proza scurta aparute la noi dupa l990." (Cristian Teodorescu)

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.