Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Rusia revolutionara (1891-1991)

      Rusia revolutionara (1891-1991)

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      432
      Colectie:
      Traducatori:
      ISBN:
      9786067930184
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Această carte a apărut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Conținutul volumului nu reprezintă obligatoriu poziția oficială a Institutului.


      Colecția Corint Istorie vă oferă un nou volum dedicat cititorilor adulți pasionați de spațiul rus: Rusia revoluționară (1891-1991) de Orlando Figes.

      Revoluția Rusă reprezintă o adevărată piatră de încercare pentru orice specialist în istorie modernă și contemporană. Care au fost cauzele acesteia? A fost, oare, un succes sau un eșec colosal? Se mai pot simți consecințele sale astăzi? Acestea și multe altele sunt întrebările la care unul dintre cei mai celebri istorici britanici contemporani încearcă să ne ofere răspunsuri.

      Orlando Figes demonstrează că Revoluția Rusă a cunoscut trei etape corespunzătoare unor generații și că, deși s-a transformat odată cu trecerea timpului, și-a păstrat, până la prăbușirea Uniunii Sovietice, aceleași idealuri și principii apărute în perioada foametei din 1891. Povestea începe cu Lenin și bolșevicii săi, care au stabilit modelul de distrugere și reînnoire a lumii care avea să fie păstrat apoi de toți conducătorii ruși, și se încheie cu Mihail Gorbaciov, considerat „ultimul bolșevic” animat de idealul transformării complete a unei societăți.
      Media

      O să comit impietatea de a scrie despre o carte mare, cu un subiect uriaș, parafrazând celebra serie de bancuri cu In Soviet Russia... (the television watches you, drept exemplu facil). În Rusia revoluționară a lui Figes, în schimb, revoluția nu durează câțiva ani înainte și după 1917.

      Mai multe detalii găsiți aici.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.