Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Scrisoare deschisa (Carte + CD)

      Scrisoare deschisa (Carte + CD)

      4.0 / 10 ( 2 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data Publicarii:
      2014
      Editura:
      Cod de bare:
      5948375002883
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Poeme rostite la Radio (1991-2002). Cu un cuvânt-înainte de Nicolae Manolescu. Ilustraţii de Tudor Jebeleanu.

      Volumul conţine în loc de postfaţă cinci mărturii semnate de colegii de generaţie: Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru şi Ion Bogdan Lefter

      Mariana Marin, poetă reprezentativă a generaţiei ’80, a părăsit de timpuriu scena poeziei, dar nu şi raftul întâi al literaturii române. Între 1991-2002, a înregistrat pentru posteritate 27 de poeme, publicate în volumele Atelierele, Mutilarea artistului la tinereţe, Zestrea de aur. Cartea conţine şi un extras din interviul difuzat în emisiunea „Portrete şi evocări literare” (realizator: Anca Mateescu) în 1995, precum şi poemul Patru fără un sfert de Virgil Mazilescu, în lectura Marianei Marin.

      „Stinsă din viaţă la doar 47 de ani, Mariana Marin (10 februarie 1956-31 martie 2003) va rămâne o poetă de prim-plan a generaţiei sale – a generaţiei noastre. La mai bine de un deceniu de la plecare, ea e în continuare citită şi citată, menţinându-se la o cotă înaltă de stimă, ba chiar urcând, dovadă faptul că e invocată frecvent şi cu mare respect, inclusiv de către tinerii din «noile valuri» literare.

      […] Trăgând linie şi adunând: 27 de poeme (5 + 6 + 6 + 10) şi micul interviu despre şi cu versuri de Virgil Mazilescu; o voce ramificată în trei ipostaze şi cu un suplimentar exerciţiu mimetic; totul – în cele 33 de minute şi 56 secunde în care Madi e din nou lângă noi, într-o frisonantă proximitate. Calmă, sigură pe ea, uşor «alintată», înfruntând cu seninătate un destin despre care ştia – probabil – că va fi necruţător...” (Ion Bogdan Lefter, fragment din Vocea/vocile lui Madi în 33 de minute şi 56 secunde)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.