Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   raft
   Sexualitate si societate

   Sexualitate si societate

   Istorie, religie si literatura
   6.6 / 10 ( 15 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2016
   Editura:
   Nr Pag:
   672
   ISBN:
   9789734622290
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   O abordare comparativa a unui domeniu delicat, in care, apelind la numeroase aspecte inedite din istoria si cultura Romaniei si a lumii, autorul evidentiaza persistenta in mentalitatea colectiva, fie si in forme simbolice si metaforice, a unor modele mentale si comportamentale.

   „Pe 8 aprilie 1967, la implinirea virstei de 56 de ani, Emil Cioran isi nota in jurnal urmatoarele: «In tot ce am scris, nu i-am adus sexualitatii omagiul pe care il merita». Nu voi spune ca am scris prezenta carte doar ca un omagiu adus sexualitatii, ci si in incercarea de a intelege delicatele si misterioasele ei mecanisme si modul in care ele influenteaza (si sint la rindul lor influentate de) mecanismele sociale, morale si culturale. Este vorba de sexualitatea omului, cel mai rasat animal din punctul de vedere al Culturii si, tocmai de aceea, cel mai ratat animal din punctul de vedere al Naturii. Compunind aceasta lucrare, nu am plecat de la o teza prestabilita si nici de la un plan premeditat. Ea s-a alcatuit cumva organic. Am scris aceasta carte in aceeasi masura in care ea m-a scris pe mine. Poate asa se explica relativa eterogenitate stilistica a volumului, cu treceri uneori spontane de la rigoarea academica la exprimarea eseistica, cu grad mai mare de libertate.” (Andrei Oisteanu)
   Media

   Cartea lui Andrei Oișteanu, unul dintre cei mai erudiți istorici ai mentalităților pe care i-am citit, e, într-un fel, monumentală. Fiindcă, printr-o documentare teribil de minuțioasă și-o știință a corelațiilor, vorbește despre sexualitate ca despre o rețea de transformări prin care trece societatea. Sexul nu e niciodată doar sex, ci un câmp de forțe - sociale, politice, economice, culturale etc. Apoi fiindcă străbate cu ușurință lumea, din părțile noastre de Europă, în Orient, din trecutul foarte apropiat, în timpurile lui Ghilgameș. Și, nu în ultimul rând, fiindcă pentru spațiul cultural românesc, e un efort singular: când manualele, enciclopediile și chiar dicționarele ocolesc sexul, Oișteanu cerne o groază de surse pentru a lipi o imagine cât se poate de coerentă despre practicile & normele sexuale din colțul ăsta de lume.

   Mai multe detalii găsiți aici.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.