Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   ×

   Pentru că 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere legale, comenzile plasate în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie vor fi livrate începând cu 5 decembrie.

   Statuia Libertatii. O istorie republicana ilustrata
   Statuia Libertatii. O istorie republicana ilustrata

   Statuia Libertatii. O istorie republicana ilustrata

   10.0 / 10 ( 2 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2020
   Editura:
   Tip copertă:
   Hardcover
   Nr Pag:
   102
   ISBN:
   4444000011905
   Dimensiuni: l: 29cm | H: 21cm
   Indisponibil
   Indisponibil online

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Evenimentul istoric Republica de la Ploiești și noile interpretări istoriografice ale acestuia reprezintă o excelentă ocazie de rememorare a lumii românești de la 1869-1870 și a frământărilor sale, pe care autorii le surprind într-o fascinantă istorie ilustrată a Statuii Libertății, a Republicii de la Ploiești și a posterității sale. Albumul descrie creșterea și descreșterea unui simbol republican cu valențe masonice, revoluționara Marianne, un simbol născut în mijlocul unui regat, într-o epocă în care se afirma că ,, Bucureștiul este doar un oraș de la marginea Ploieștiului’’, care traversează istoria cea mare și istoria cea mică și pe care l-au prezentat, în diferite ipostaze, personalități precum Eminescu și Caragiale sau domnitorul Carol și C.A. Rosetti sau l-au descris în pagini de literatură și de cronică; sosirea țarului Alexandru II în oraș la 1877 are un capitol distinct, prezentat prin publicațiile world wide care relatează evenimentul.

   Epoca actuală, a distanțării sociale, a reconfigurării identitar-simbolice, este și ea ilustrată în acest volum dedicat avatarurilor, semnificațiilor și locurilor prin care s-a peregrinat Statuia Libertății în urbea proclamată republică acum 150 de ani.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   You need to authenticate in order to add a review.