Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Statul în secolul XXI - Modelul chinez

      Statul în secolul XXI - Modelul chinez

      2.0 / 10 ( 1 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      416
      Colectie:
      ISBN:
      9786067930597
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere
      Noua colecție Corint Istorie Autori români oferă pasionaților de istorie volume semnate de nume importante ale jurnalismului, politicii și diplomației românești contemporane. Primul volum al colecției: Statul în secolul XXI – Modelul chinez de Dan Tomozei.

      China reprezintă un model de succes la fel cum Suedia sau Olanda pot fi modele de succes, câtă vreme puțini cunosc despre cele două țări europene că sunt lideri mondiali în multe domenii sociale și economice. Statul în secolul XXI nu va mai fi o conglomerare de componente socio-economice, cultural-tradiționale și umane specifice, însă va continua să conserve această titulatură numai și exclusiv în prezența conștiinței național-istorice. Din această perspectivă, explorând permanent, conservând și promovând cu tenacitate propria cultură și istorie, China este un model cu precădere pentru statele mici, aflate permanent în furtuna evenimentelor regionale sau mondiale. Modelul chinez, valabil și înțeles poate abia peste câteva zeci de ani de acum înainte, vorbește despre ceea ce un grup tot mai mare de oameni reușește să imprime și să dezvolte în plan intern la nivel politic, uman, social, economic. [...]

      Din perspectivă istorică, [...] analiza ultimilor zeci de ani oferă o singură imagine: succesul unei națiuni, care se transformă în visul națiunii chineze. Vorbim de perspectiva tratării la rece a erorilor și fenomenelor sociale, culturale, politice și internaționale, rezultatul fiind mereu unul care caută construcția, evoluția, oportunitatea, toate adaptate la specificul și modelul chinez. Pentru că în China, aproape nimic nu este preluat și aplicat fără o prealabilă analiză, modelare și adaptare la ceea ce înseamnă statul și societatea chineză.

      DAN TOMOZEI
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.