Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Te dau lumii

   Te dau lumii

   0.0 / 10 ( 0 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2014
   Editura:
   Nr Pag:
   72
   ISBN:
   9786068611211
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

    

   Ann,

   Tocmai am terminat de citit manuscrisul tău. Aici dimineața a plouat, Korzeniowski încă mai răsună prin cameră, laptopul încă are deschise paginile tale.

   Ce pot spune?

   Aproape 100 de pagini în care mi-am amintit de “elegiile” de început ale lui Ionesco, de jurnalul lui Jann Arden – așa cum l-am citit în avionul care mă aducea de la Londra acasă, de oamenii pe care am încercat toată viața să-i evit și să-i iubesc…

   Un volum despre cît de frumos se poate muri, un volum mov, inegal, așa cum suntem toți, scris șoptit, printre pleoape.

   Ca scafandrul.

   Și fluturele.

   f

   Ca să folosesc un manierism drag bătrânetului pseudo-sapiențial, o cunosc pe Anita Aldea de când era atâtica – adică din clasa a IX-a, când s-a întâmplat să-i fiu profesor. Era o rebelă inteligentă & netranzacțională, care juca pe cinica, deși altfel era înnebunită după Phaidon-ul lui Platon. (O cinică obsedată de suflet, care va să zică!) Exact așa e și poezia ei de azi – dincolo de aparentele asperități & cinisme ale „prozelor” ei, de fapt chiar în ele, se exersează o obsesie pentru adevărul sufletului – și pentru adevăr în genere. Anita Aldea știe deja că poeții reali iubesc adevărul mai mult decât frumosul. Fiindcă și ea, la rândul ei, e un poet real.

   Radu Vancu

   Cartea Anitei curge în șuvoaie și cascade. Uneori urlă, precum rîul năvalnic, de munte, nu ai cum să nu îi auzi strigătul. Te năucește. Te pune pe gînduri.
   Petronela Rotar

   A fost odată ca niciodată o mulțime de oameni care scriau neîncetat. Toți acești oameni își doreau să câștige premiul Nobel pentru literatură.
   Într-o zi, Anita a trecut pe lângă ei. S-a oprit și i-a privit. Toți oamenii s-au oprit din scris și s-au uitat la ea.
   Hai, Anita, vino să scrii și tu cu noi, a spus unul dintre oameni.
   Anita a stat puțin în cumpănă.
   Nu, a spus ea, mai bine mă duc să-mi iau o vată de zahăr. O să mă murdăresc pe bărbie. Și iubitul meu o să mă pupe și o să-mi spună că sunt sweet.
   Anita a zâmbit și a plecat. Un timp, oamenii s-au uitat după ea. Apoi și-au întors nasurile în caiete și au continuat să scrie cu înverșunare.
   Florin Piersic jr.
    

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.