Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Teste-grila. Drept penal si procedura penala

      Teste-grila. Drept penal si procedura penala

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      685
      Editia:
      Export
      ISBN:
      9786063904639
      Dimensiuni: l: 19cm | H: 24cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      peste 4000 de grile, redactate astfel incat sa ofere o intelegere rapida a noilor dispozitii legale

      - toate grilele sunt actualizate la nivelul lunii mai 2019
      - evaluare graduala: cunostinte de baza si cunostinte aprofundate
      - teste de verificare
      - teste recapitulative
      - explicatii ale raspunsurilor la grile

      Noua editie a lucrarii Teste-grila. Drept penal si procedura penala ofera peste 4000 de grile actualizate la nivelul lunii mai 2019, avandu-se in vedere atat modificarile legislative, cat si efectele produse de hotararile Curtii Constitutionale, de deciziile pronuntate in recurs in interesul legii (RIL) si de hotararile prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept (HP) ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

      STRUCTURA SI CONTINUTUL LUCRARII:
      • peste 4000 de grile din materia dreptului penal si procesual penal, redactate astfel incat sa ofere o intelegere rapida a noilor dispozitii legale in cele mai mici detalii; • explicatii utile la raspunsurile grilelor, cu scopul de a deprinde mai usor noile modificari, precum si mecanismul rezolvarii acestora;
      • o structura inedita, la fiecare materie in parte, grilele fiind impartite in doua categorii, respectiv „Cunostinte de baza” si „Cunostinte aprofundate”. In acest fel, este asigurata evaluarea graduala si eficienta a cunostintelor dobandite in materie penala si procesual penala, pornind de la elementele de baza esentiale pana la aspecte de finete juridica de o dificultate sporita;
      • teste de verificare pentru fiecare materie in scopul realizarii unei evaluari tematice la final de domeniu;
      • teste recapitulative, fiecare cuprinzand 25 de grile din materia dreptului penal si 25 de grile din materia procedurii penale, care permit o evaluare de ansamblu a cunostintelor dobandite, in conditii similare celor din cadrul unui examen.

      Lucrarea acopera intreaga tematica solicitata la:
      - examenele de licenta;
      - concursurile de admitere la Institutul National al Magistraturii si in magistratura;
      - examenele de admitere in avocatura, respectiv definitivat al avocatilor stagiari;
      - concursurile de promovare in functii de executie a magistratilor, respectiv examenul de capacitate al magistratilor stagiari.

      Scopuri urmarite prin aceasta lucrare:
      a. verificarea cunostintelor dobandite in materie penala si procesual penala;
      b. realizarea unui instrument de intelegere in maniera indirecta a dispozitiilor legale si de reamintire rapida;
      c. evidentierea detaliilor normelor de incriminare sau de procedura;
      d. evitarea erorilor in procesul de sedimentare a cunostintelor;
      e. evitarea capcanelor existente in grilele de la orice examen sau concurs;
      f. optimizarea procesului de recapitulare a materiei penale si procesual penale;
      g. optimizarea tehnicilor de solutionare a grilelor inaintea concursurilor si examenelor.

      Modalitatea de concepere a grilelor, numarul acestora, varietatea subiectelor abordate recomanda lucrarea ca pe unul dintre cele mai utile si performante instrumente in verificarea si evaluarea rapida, dar temeinica a cunostintelor in domeniul dreptului penal si procesual penal.

      Mihail Udroiu este doctor in drept al Facultatii de Drept – Universitatea din Bucuresti, cu teza Administrarea probelor in procesul penal, sub coordonarea stiintifica a prof. univ. dr. Nicolae Volonciu. Este judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti (2002 - 2003, 2006 - prezent); Incepand cu 1 iulie 2013, este consilier al procurorului-sef DIICOT. A fost membru al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procedural penale; membru al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale; membru al Comisiei de elaborare a proiectului noului Cod penal si al proiectului noului Cod de procedura penala (iulie 2007 - septembrie 2011); procuror (2003 - 2006); formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal (2006 - prezent).

      A publicat peste 60 de studii si articole in reviste de specialitate. Este autor al lucrarilor: Noul Cod penal – prezentare comparativa. Observatii. Ghid de aplicare. Legea penala mai favorabila (in colaborare cu Victor Constantinescu), 2014; Fise de drept penal. Partea generala, 2014; Fise de drept penal. Partea speciala, Bucuresti, 2014; Fise de procedura penala, Bucuresti, 2014; Teste grila. Drept penal si procedura penala. Editia a 5-a, Bucuresti, 2011; Drept penal. Partea generala. Partea speciala, Bucuresti, 2011; Procedura penala. Partea generala. Partea speciala, 2011; Dictionar de drept penal si de procedura penala, Bucuresti, 2009. Coautor al lucrarilor: Tehnici speciale de investigare in justitia penala, Bucuresti, 2009; Protectia europeana a drepturilor omului si procesul penal roman. Tratat, Bucuresti, 2008; Conventia europeana a drepturilor omului si dreptul procesual penal roman, Bucuresti, 2007.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.