Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Vacanta lui Nor

      Vacanta lui Nor

      5.1 / 10 ( 19 voturi)
      Varsta recomandata:
      8-10 ani
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      96
      ISBN:
      9786067884616
      Dimensiuni: l: 18.5cm | H: 27cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Of și vai, ce soartă crudă! A venit vacanța mare, dar pentru bietul Nor e un adevărat dezastru. În loc să-l lase să se joace liniștit pe calculator, părinții îl duc la bunici, într-un sat uitat de lume. Fără calculator și fără încărcător la consolă! Ce poate fi mai rău? Bunicul crește nori și vrea să-l învețe și pe Nor să aibă grijă de ei. Plicticoasă treabă... norii plăpânzi și pufoși se topesc la soare și nici nu-l ascultă deloc. Din fericire, Nor îi va întâlni pe Skai, paznicul scaieților, și pe Laci, cavalerul înaripat. Iar împreună vor avea de înfruntat pericole mai ceva decât în orice joc pe calculator. Pentru că în pădure trăiește un... zmeu ADEVĂRAT!

      O bandă desenată cum n-ați mai văzut, cu balauri, zmei, solomonari și copii înzestrați cu puteri magice.

      Media

      ”Mărturisesc că sunt o fană a surorilor Surducan. Nu știu cum reușesc, dar toate cărțile lor pe care le-am văzut ilustrate și/sau scrise sunt superbissime. Vacanța lui Nor, la care am ajuns mai târzior, nu face excepție, ba dimpotrivă: e una dintre cele mai faine benzi desenate pe care le-am citit și privit în ultima vreme. Ele introduc aici elemente contemporane (cum ar fi atracția irezistibilă pe care o au gadget-urile pentru cei mici, respectiv dependența de ele), pe care le îmbină armonios cu elemente fantastice și folclorice. Subtil, pun pe masă și presară printre rânduri și câteva probleme spinoase ale societății de astăzi – eu am văzut în cartea aceasta și o frumoasă pledoarie pentru diversitate (veți înțelege despre ce este vorba post-lectură), de pildă.

      Pe foarte scurt, Vacanța lui Nor se dovedește a fi o vacanță cu totul și cu totul altfel decât și-ar fi imaginat (și dorit) protagonistul nostru – Nor, firește –, un puști simpatic, cu mâinile și ochii lipiți de consola sa. Planurile de a se juca virtual încontinuu pe timpul verii îi sunt deturnate de părinții lui care, cu un fals pretext, îl lasă la bunicii săi, într-un sat izolat, fără acces la un computer sau încărcător la consolă. Tragedie! Bine, e drept că bunicii lui nu sunt bunici obișnuiți: bunicul este crescător de nori, iar bunica este nimeni alta decât Muma Pădurii. Iar prietenii pe care și-i va face încet, încet nu sunt nici ei chiar tipici. Să nu mai zic de aventurile în care pornesc împreună, de lecțiile învățate, de solomonari sau zmei...”

      Eli Bădică

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.