Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Valtoarea mintii

      Valtoarea mintii

      Puterea si rolul transformarilor cerebrale in adolescenta
      4.9 / 10 ( 14 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      ISBN:
      9789731114859
      Dimensiuni: H: 20cm | 13cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      ”Valtoarea mintii este o carte revelatoare si impresionanta, un dar minunat pentru noi toti. Daniel Siegel demonstreaza cum presupusele dezavantaje ale anilor adolescentei au, de asemenea, avantajele lor. Lectiile de viata care ii asteapta pe adolescenti sunt lectii din care putem invata cu totii, indiferent de varsta.”€

      - Daniel Goleman, autor al cartii Inteligenta emotionala

      ***

      ”Daniel Siegel priveste adolescenta nu ca pe o problema sau dificultate care trebuie depasita, ci mai degraba ca pe un izvor de curaj si creativitate. Prin atitudinea plina de consideratie, Valtoarea mintii este foarte potrivita atat pentru adolescenti, cat si pentru parintii si mentorii acestora.”€

      - Lawrence J. Cohen, autor al cartilor Retete de jocuri si Retete impotriva ingrijorarii

      ***

      „Constructia cartii permite cititorului sa inceapa lectura cu partea care trateaza subiectul pe care doreste sa il aprofundeze. Poti citi Partea a III-a pentru relatii sau Partea a II-a pentru informatii despre creier. Daca inveti cel mai bine prin discutii inspirate din povestiri, ai putea incepe cu Partea a IV-a, citind sectiunile precedente si partile dedicate practicii mai tarziu. Experimenteaza si vezi ce ti se potriveste cel mai bine. Cele patru parti si sectiunile de Instrumente creeaza un intreg, dar cititorul poate spicui printre ele la un mod care sa raspunda nevoilor sale.”

      - extras din Valtoarea mintii

      Media

      Cartea aceasta este o carte valoroasă atât pentru un părinte, un psiholog, un profesor, dar mai ales chiar și pentru un adolescent!

      Siegel "distruge" multe mituri despre adolescență și ne oferă alte înțelesuri pentru această etapă de viață prin care am trecut/trecem cu toții!

      Cartea are 4 mari părți și atinge subiecte precum: adolescență, creier, atașament, exerciții de Mindsight care sunt foarte valoroase,! De asemenea Siegel împărtășește cu onestitate și vulnerabilitate multe situații întâlnite în rolul său de psihoterapeut, dar și părinte de adolescenți, care sunt de un real ajutor!

      Cartea ne ajută să înțelegem mai profund "crizele emoționale care explodează" în perioada adolescenței și ne oferă multe exerciții care au rolul de a ne conecta cu noi înșine, cu adolescenții noștri, dar și pentru a învăța să ne ascultăm emoțiile.

      În capitolul despre atașament găsim un intrument important, un chestionar care este o invitație la reflecție în privința atașamenetelor pe care le-am experimentat în copilărie!

      Mi-a plăcut mult o idee cu care eu rezonez profund: Siegel susține că reflecția este esențială pentru repararea/integrarea/vindecarea rupturilor cu cei pe care îi iubim sau care sunt importanți pentru noi!

      E o carte la care eu revin iar și iar, din nevoia de a nu uita cât de creativi și minunați sunt adolescenții cu care eu lucrez în cabinet și nu numai! E o carte de căpătâi (în special) pentru persoanele care lucrează cu adolescenții!

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.