Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Autobiografia lui Nicolae Ceausescu
   Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

   Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

   7.7 / 10 ( 6 voturi)
   Categorie E:
   Documentar
   Regizor:
   Distribuție:

   Nicolae Ceausescu, Elena Ceauşescu

   Bonus:

   DVD-ul este însoțit și de o broșură cu minibiografiile tuturor personajelor care apar în documentar.

   Țara de origine:
   Romania
   Data publicării:
   2010
   Suport:
   DVD
   Număr discuri:
   1
   Culoare:
   Alb-negru / Color
   Format video:
   Pal
   Subtitrări:
   Franceza, Engleza
   Audio:
   Romana
   Durată:
   180
   Zona:
   2
   Cod de bare:
   2000000449456
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.
   Producția a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2010, fiind lansată în cinematografele din România în toamna aceluiași an.
   Decupat din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu, de la instalarea sa la putere, în 1965, până la prăbuşirea din 1989.
   „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” încheie o trilogie despre comunism din care fac parte „Videograme dintr-o revoluţie”, realizată de Andrei Ujică în colaborare cu Harun Farocki (1992), şi „Out of the Present“ (1995).
   Filmul artistic de montaj a avut parte de o proiecţie specială la Cannes 2010 şi de cronici excelente în toate marile publicaţii ale lumii. Lipsit de voice-over sau de comentarii din off, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” este un eseu despre grandoarea şi absurditatea puterii, care demonstrează că imaginile de propagandă conţin în ele însele şi propria contradicţie.
   Premiza lui Andrei Ujică este provocatoare: „La urma urmei, dictatorul nu e decât un artist care are posibilitatea să-şi pună integral în practică egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic dacă el se cheamă Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceauşescu”.
   Din echipa filmului mai fac parte, pe lângă regizorul Andrei Ujică, Velvet Moraru – producător, Dana Bunescu (montaj şi sound-design), Titus Muntean (cercetare materiale de arhivă), Vivi Drăgan Vasile (consultant vizual) şi Roberta Răduca (colorist).
   „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, inclusă de publicația „New York Times" printre cele mai bune 20 de filme ale anului 2011, a fost realizată de ICON production, în asociere cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea The Media Partnership, Fundaţia ARTE VIZUALE şi HFG / ZKM Filminstitut.

   DVD-ul cu „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" conține subtitluri în franceză și engleză. Acesta este însoțit și de o broșură cu minibiografiile tuturor personajelor care apar în documentar. Printre cele 127 de figuri se regăsesc și Gerald Ford, Jimmy Carter, Richard Nixon, Prințul Charles, liderul nord-coreean Kim Il-Sung sau Mao Zedong.
   DVD-ul va fi disponibil în rețeaua librăriilor Cărturești, Humanitas, Librarium, dar și la Librăria Engleză "Anthony Frost" din capitală.
   Odată cu lansarea DVD-ului dar și pentru a marca cei 25 de ani de la Revoluția din 1989, ICON production va realiza, săptămâna viitoare, o serie de proiecții ale filmului semnat de Andrei Ujică. Acestea vor avea loc miercuri 17 Decembrie si vineri 19 Decembrie de la ora 18:30 la Cinemateca Union din Capitală și sâmbătă 20 Decembrie de la ora 20:30 la Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul Muzeului Țăranului Român.

   Media
   "Andrei Ujică este un maestru incontestabil al genului found footage cinema, care implică producerea unui nou film – <<de montaj>> sau <<de autor>> – prin <<remixarea>> unor materiale audiovizuale preexistente, în general autentice. Prin <<Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu>>, cineastul de origine română a încheiat triumfal o trilogie, dedicată extincţiei comunismului istoric, pe care o iniţiase împreună cu germanul Harun Farocki şi care va rămâne, cred, un punct de reper nu doar pentru genul din care face parte. Până când va ieşi noul film al lui Ujică, despre un week-end petrecut de Beatleşi la New York în 1965, nu ar trebui ratat acest DVD de colecţie, incluzând şi o broşură cu detalii despre personajele importante din Autobiografie." Mihai Fulger este critic şi selecţioner de film, redactor şef al Arhivei Naţionale de Filme, în cadrul căreia s-a ocupat mai bine de patru ani de sălile Cinematecii Române, membru în comisia de clasificare a filmelor din cadrul Centrului Naţional al Cinematografiei, redactor al revistei trimestriale „Film”, a Uniunii Cineaştilor din România, încă de la primul ei număr din 2013 şi colaborator, de peste un deceniu, al săptămânalului „Observator cultural”.
   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.