Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      desCantece de blues
      desCantece de blues
      desCantece de blues
      desCantece de blues
      desCantece de blues
      desCantece de blues
      desCantece de blues

      desCantece de blues

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Casa de discuri:
      Data publicarii:
      2012
      Numar de discuri:
      1
      Suport:
      CD
      Format audio:
      Stereo
      Cod de bare:
      4075303193229
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      desCÂNTECE DE BLUES, al treilea album al lui Marcian Petrescu & Trenul de noapte, este un album de maturitate artistică, cu material muzical original axat pe compozitiile lui Marcian Petrescu care acoperă o multitudine de tematici, in registre extrem de diverse. Poezia cuvintelor meşteşugit combinate în registrul comic/satiric sau satiră “amăruie” se adaugă aranjamentelor atente şi inspiratelor evadări solistice ale muzicienilor.

      Marcian Petrescu, aduce adevăratul sunet american de muzicuţă pe un album 100% romanesc. desCÂNTECE DE BLUES ofera o paletă extrem de variată de sunete de muzicuţă abordate în registrul acustic sau în cel amplificat (specialitatea lui Marcian). Pe acest album Marcian demonstrează că şi-a perfecţionat la maximum talentul de a ataca nota potrivită, în registrul potrivit, cu intensitatea potrivită şi la momentul potrivit.

      Chitara este mânuită de Rareş Totu, un chitarist de mare rafinament şi forţă, cu solistici elaborate şi elegante, un admirabil conducător de secţie ritmică, ce imprimă fiecarei piese acea pulsaţie specială, pe care americanii o numesc pur şi simplu groove, fără de care o piesă ar fi total lipsită de viaţă şi putere de convingere.

      Secţia ritmică, asigurată de bateristul Constantin Bărbăşelu şi basistul Robert Ardeleanu, se suprapune în anumite piese pe sunetul absolut unic şi inconfundabil al celebrei orgi Hammond mânuită de Cosmin Farcas. Un aport deosebit şi-au adus pe acest album bateristul şi percuţionistul Adrian Tetrade şi basistul Joo Sandor Sebestyen.

      Cireaşa de pe tort” este prezenţa unui invitat special de mare calibru, legenda vie a bluesului alb american, inegalabilul muzicuţist Charlie Musselwhite, a cărui carieră muzicală a influenţat în mod definitoriu evoluţia bluesului alb la nivel american şi mondial. Prin aceasta colaborare, Marcian Petrescu marchează o premieră absolută în Romania devenind primul şi în acest moment şi singurul muzician roman de blues care are la activ două albume personale, cu muzicieni legendari ai blues-ul american, după ce în 2009, l-a avut ca invitat special pe Sugar Blue (dublu laureat cu Grammy) pe albumul Poveştile Bluesului.

      Albumul a fost înregistrat în studioul Attic (România) & Route 44 Studio (SUA) şi masterizat de Cristian Varga în studioul Mastervargas New York, USA.

      Listă piese:

      1. Zi de zi cu prietenii cânt blues (featuring Charlie Musselwhite) – 5:49

      2. Cicăleala ei m-a înnebunit – 5:12
      3. Sunt sărac şi mi-e foame – 5:24
      4. Vecinul de la doi – 3:29
      5. Dependent de poker (featuring Charlie Musselwhite) – 5:59
      6. Nu mă mai stresa – 4:38
      7. Din acest oraş eu am să plec – 7:41
      8. Nesfârşite drumuri – 4:50
      9. Mă întorc acasă – 6:12
      10. Pe aceleaşi străzi – 10:28

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.