Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Dissipatin'

      Dissipatin'

      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Categorii:
      Artist:
      Casa de discuri:
      Numar de discuri:
      1
      Suport:
      CD
      Format audio:
      Stereo
      Cod de bare:
      1000016060622
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Iordache - saxophones; Marta Hristea - vocal; Cristian Soleanu - saxophone; Sorin Romanescu & Eugen Nuţescu - guitar; Raul Kusak - Hammomd & Moog; Vlaicu Golcea - bass; Vadim Tichişan - drums

      "dissipatin'" este un album de jazz, desi la acest proiect a colaborat un chitarist de rock (Eugen Nutescu de la grupul Kumm) si contine multe sunete electronice. Nici unul dintre cei care au colaborat la inregistrari nu considera jazzul o muzica nostalgica, buna doar pentru a evoca vremuri de demult. Fiecare dintre muzicienii pe care ii admiram (fie ca e vorba de Stravinsky, de Thelonious Monk sau de Prince) a facut, la vremea sa, cea mai moderna muzica posibila. Asta am incercat sa facem si noi, in 2004.
      Piesele de pe "dissipatin'" au fost scrise in perioada 2003-2004; exceptie au facut doar cateva dintre ele care apartin unor prieteni, Guillaume Maupin si Pablo Doherty. Fiecare dintre ele are o legatura oarecare cu persoane sau evenimente din viata mea.
      "dissipatin'" a fost compusa intr-un moment dificil al vietii mele si a avut pentru mine, la vremea aceea, un rol terapeutic.
      "fig tree" se refera la smochinul sub care am dormit in fiecare noapte, timp de doua saptamani, in timpul unei calatorii. Smochinul se afla in gradina cuiva, pe un deal, la marginea unei paduri. Se auzeau pasari si insecte, si in cateva randuri ne-au vizitat si animale. Frunzele lui opreau ploaia, dar lasau sa se vada stelele in noptile senine.
      "time of our lives" este singura dintre melodiile auzite in vis pe care am reusit sa mi-o amintesc. Titlul nu are legatura cu visul. M-am gandit ca adesea ne sacrificam prezentul de dragul viitorului intr-un mod absolut stupid.
      "up" este o ironie afectuoasa la adresa principiului improvizatiei colective din jazzul New Orleans si Free. Este in acelasi timp o confirmare a faptului ca, indiferent de zgomotele bizare pe care le scot de obicei provin si eu, ca improvizator, din aceasta traditie.
      "you know it's true". De fiecare cand anuntam aceasta piesa la concerte, Tom Smith ii completa titlul cu "baby I love you". Este una dintre putinele mele piese optimiste, desi nu-mi dau seama bine despre ce e vorba. Ce e adevarat? Si de ce?

      Listă piese:

      1. dissipatin'
      2. tu n'as rien vu a schaerbeck
      3. fig tree
      4. recycle
      5. time of our lives
      6. gloomy sunday
      7. up
      8. you know it's true

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.