Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă

   Bursele de Creație Literară

   Ne bucurăm să anunțăm încheierea perioadei de selecție pentru Bursele și rezidențele de creație literară desfășurate în parteneriat cu Asociația Maria și Pro Patrimonio și să vă facem cunoștință cu cei cinci câștigători:

   Poezie: Moni Stănilă s-a născut în Tomești, județul Timiș, în 1978. Din 2010 trăiește la Chișinău și conduce împreună cu Alexandru Vakulovski cenaclul literar „Republica”. Dintre volumele publicate, amintim: Iconostas (Graphe, 2007), O lume din evantaie, pe care să nu o împarți cu nimeni (Charmides, 2017) și romanul Al 4-lea (Tracus Arte, 2013). La Polirom a mai publicat Războiul solomonarilor (2018) și romanul biografic Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare (2019), iar în 2020, la Casa de Editură Max Blecher, volumul de poezie Ale noastre dintru ale noastre.

   Proză scurtă: Lavinia Bălulescu s-a născut pe 12 martie 1985, la Drobeta-Turnu Severin. A absolvit Facultatea de Jurnalism-Engleză din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Dintre volumele publicate amintim: Mov (2004, Editura Prier), Lavinucea (Cartea Românească, 2007; Casa de Pariuri Literare, 2017), La mine-n cap (Cartea Românească, 2013). Steinhardt. Bughi mambo rag (Polirom, 2020).

   Roman: un cristian (pseudonimul lui Cristian Cosma, născut în 1977 la Buzău), editor la Casa de pariuri literare, redactor la Observator cultural. A realizat câteva cărți-dialog, dintre care le amintim pe cele cu Constantin Abăluță (Drumul furnicilor și câteva escale printre nori, CDPL, 2017), Nora Iuga (Ca motorul unui Ford din 1931, CDPL, 2016) sau Doru Ionescu (Jurnal de rocker, CDPL, 2015).

   Eseu: Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropoloagă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei sau eseuri în majoritatea revistelor culturale din România. Un cal într-o mare de lebede (Editura Nemira, 2018), primul său roman, a obţinut premiile pentru debut „Sofia Nădejde“ şi Observator cultural și o nominalizare la „Festival du Premier Roman de Chambéry”, Franța. A mai publicat Teo de la 16 la 18 (Nemira, 2021).

   Bursa specială a juriului: Ruxandra Burcescu (roman) – a terminat facultatea de Comunicare şi Relaţii publice iar ulterior masteratul de Publicitate din cadrul SNSPA. În prezent lucrează ca freelancer în domeniul publicităţii online și este critic de film pentru website-ul cultural LiterNet.

   Bursele de Creație Literară

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.