Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Calendar Advent: 24 de zile cu 24 de surprize diferite! - Detalii aici.

      2666
      2666
      2666
      8.0 / 10 ( 11 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      1104
      ISBN:
      9786067710021
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Romanul 2666 este scris în ultimii trei ani ai lui Bolaño, într‑o cursă contra cronometru cu moartea. Alcătuit din cinci părţi pe care autorul, într‑o încercare de a asigura viitorul financiar al copiilor săi, le intenţiona publicate drept cinci romane separate, 2666 a apărut totuşi drept o singură carte, valoarea literară a ansamblului fiind mult prea mare pentru a fi divizat din raţiuni comerciale. Toate cele cinci părţi contribuie la configurarea unui spaţiu în care crima şi literatura sunt două feţe ale aceluiaşi mister. Oraşul Santa Teresa din deşertul Sonora, la graniţa Mexicului cu SUA, este scena unor crime în serie împotriva femeilor, dar şi destinaţia finală a celui mai important scriitor german al secolului trecut, Benno von Archimboldi (personaj fictiv).

      În Chile a câştigat Premiul Altazor în 2005.
      În SUA a câştigat National Book Critics Circle Award în 2009 (premiu acordat postum).
      „Trebuie să asculţi ce spun femeile. [...] Nimeni nu dă atenţie acestor asasinate, dar în ele se ascunde secretul lumii.“
      „La 40 de ani după ce García Márquez a zguduit literatura din temelii cu Un veac de singurătate, Bolaño o face din nou. 2666 este, pur şi simplu, epocal. Fără îndoială, prima carte mare a secolului XXI.“
      The Complete Review


      „Nu un roman, ci un breviar al timpurilor prezente, un imens manual de doliu şi de melancolie. Un De profundis baroc şi enigmatic, crima pasională a unui om care a murit de şi pentru literatură şi care lasă supravieţuitorilor această carte, aşa cum o armată învinsă pârjoleşte pământul în urma ei.“

      Olivier Mony, Le Figaro


      „Data viitoare când mai auziţi pe cineva vorbind de “moartea romanului“, daţi‑i în cap cu 2666. Şi apoi puneţi‑l să‑l citească. Cinci cărţi într‑una singură, desăvârşit întreţesute nu doar prin idei recurente şi personaje, ci şi printr‑un umor torenţial, o profundă umanitate şi o vervă dezlănţuită, capodopera postumă a acestui magician [...] trebuie să se afle în orice bibliotecă demnă de acest nume.“

      Boyd Tonkin, The Independent
      Media

      "După ce am devorat <<Detectivii sălbatici>>, dar şi unele dintre cărţile ceva mai scurte ale lui Bolaño (Anvers, Convorbiri telefonice), am aşteptat cu nerăbdare apariţia romanului <<2666>>, despre care ştiam că a fost scris cu disperarea tatălui care, ştiind că va muri curînd, scrie în ultimii trei ani de viaţă cinci romane pentru că propriii copii să poată trăi din drepturile de autor. Cele cinci romane au ajuns unul singur, <<2666>>, roman al căutării şi al crimei, din care se poate înţelege că literatura este o problemă de viaţă şi de moarte." Iulian Tănase, născut în 1973 la Moineşti, Bacău, a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, în 1999, şi Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti, în 2010. A fost redactor la Academia Caţavencu (1997–2010) şi realizator programe la Radio Guerrilla (2004–2010). Din 2010 este redactor la revista Kamikaze.

      Printre cărţile pe care le-a publicat în România se numără: „Ingerotica”, „Poeme pentru orice eventualitate”, „Iubitafizica”, „Sora exactă”, „Înainte / după – 52 de apariţii transvizuale generate de hazard”, „Trusa instalatorului de umbre” (împreună cu Dan Stanciu), „ Abisa”, „Adoră”, „Cucamonga”, „Oase migratoare”.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.