Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Doctrina secreta a templierilor
      Doctrina secreta a templierilor
      Doctrina secreta a templierilor

      Doctrina secreta a templierilor

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      256
      Colectie:
      Traducatori:
      ISBN:
      5948417060406
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Au avut templierii o doctrina secreta, opusa celei oficiale, a Bisericii? Aceasta doctrina era aceeasi pentru intreg Ordinul? Care au fost dogmele acesteia, izvoarele, relatia cu marile erezii ale secolului al XIII-lea? Era aceasta doctrina un pericol social atat de amenintator pentru a justifica masurile prin care Biserica si Regalitatea au distrus Ordinul Templier? Aceste intrebari i-au macinat multa vreme pe istorici. Abatele Vertot vedea aici „enigma cea mai impenetrabila pe care istoria a lasat-o posteritatii sa o descifreze”, iar Napoleon nu credea ca va fi descifrata vreodata: „Cum oare”, spunea el, „dupa cinci sute de ani ar mai fi posibil ca cineva sa spuna daca templierii erau vinovati sau inocenti, daca pana si contemporanii lor erau impartiti in doua tabere?”

      Au trecut aproape opt veacuri, iar misterul templierilor, desi s-au scris mii de carti despre acest Ordin contestat, este departe de a fi dezlegat. Cu toate acestea, descoperiri arheologice importante, noi documente din arhiva Vaticanului si cercetari serioase de ultima ora au inceput sa inlature treptat multe dintre valurile asternute peste atatea intrebari fara raspuns.
      Cartea lui Jules Loiseleur raspunde in parte acestor intrebari, fiind o profunda si convingatoare cercetare a surselor care au influentat Ordinul Templului. Este o incursiune amplu documentata prin istoria religiei crestine si pagane, in cautarea radacinilor secrete ale templarismului, care, in ultima instanta, se dovedeste a fi un rau umflat de multe izvoare doctrinare de diferite proveniente.
      Cavaler al Legiunii de Onoare, Jules Loiseleur, ilustru erudit francez, s-a distins prin cercetarile sale istorice: Les crimes et les peines dans l'antiquite et dans les temps modernes; L'expedition du Duc de Guise a Naple; Moliere: nouvelles controverses sur sa vie et sa famille; Trois enigmes historiques.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.