Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Dodii
      6.5 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      80
      Colectie:
      ISBN:
      9786067588071
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 21cm
      Indisponibil
      Indisponibil online

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      A vorbi in dodii atunci cind stapinesti perfect vorbirea, a rasuci limbajul si a-l intoarce pe toate partile atunci cind ii cunosti in detaliu mecanismele, a genera un absurd jucaus din aceeasi materie cu ajutorul careia ai creat sensuri limpezi ani de zile. Si, daca Vorpal este definitia poeziei ca nonsens taios, obtinut prin tehnici impecabile, atunci Florin Dumitrescu este intru totul semnificativ pentru aceasta identitate a poeziei.

      Svetlana Carstean


      Dimovian neabatut, Florin Dumitrescu si-a insusit de la maestrul sau atit arma redutabila a unei sonoritati impecabile, lucrata cu minutie de chitibusar al rimei si ritmului, cit si stiinta de a masca angoasele in ample poeme luxuriante, doldora de obiecte si detalii care sa fure ochiul cititorului. Ca-i poezie de dragoste, ca este sociala sau poezie pur si simplu „pour les raffinés“, tot ce iese din mina lui Florin Dumitrescu suna, consuna, amintindu-ne ca muzica si poezia sint arte inrudite. Iar faptul ca el, textierul Sarmalelor Reci, a ales sa includa in acest volum poeme-cintece scrise pentru formatii muzicale este un gest demonstrativ din aceeasi directie pe care il salut cu bucurie.

      Luminita Corneanu


      Colectia de poezie VORPAL este coordonata de Svetlana Carstean. Vorpalul e arma absurda, dar eficienta si impecabila, care apare in poemul Jabberwocky din Alice in Tara oglinzilor. Arma uneori jucausa si periculos de inteligenta.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.