Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Genocidul impotriva armenilor

      Genocidul impotriva armenilor

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      352
      ISBN:
      9786069100172
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Genocidul împotriva armenilor, de la începutul secolului XX, a provocat aproximativ 1,5 milioane de victime, conform aprecierii istoricilor epocii moderne. Sub pretextul unei presupuse conspiraţii a armenilor împotriva Imperiului Otoman, regimul Junilor Turci a pus în aplicare, cu o cruzime îngrozitoare, „viziunea” sa despre statul musulman pur. Până în prezent, guvernul turc neagă acest genocid, vorbind despre un „masacru regretabil”.

      Michael Hesemann adaugă cercetării genocidului armean surse foarte noi: documente inedite, din Arhiva secretă a Vaticanului. Acestea probează, într-o manieră zguduitoare, această crimă împotriva umanităţii şi fac dovada încercărilor disperate ale papei Benedict al XV-lea şi ale serviciului său diplomatic de a stăvili crimele, scoţând în evidenţă, totuşi, înfrângerea omenirii în lupta cu barbaria.
      „Genocidul armenilor a inaugurat, din păcate, lista cea tristă a catastrofelor din secolul trecut, care au fost posibile din cauza unor aberante motive rasiale, ideologice sau religioase, care au întunecat mintea autorilor până în punctul de a plănui să anihileze întregi popoare.”
      Papa Francisc,
      Erevan, 24 iunie 2016
      Michael Hesemann (n. 1964) a studiat istoria, antropologia culturală şi jurnalistica la Universitatea din Göttingen. Autor de succes internaţional, este jurnalist profesionist şi profesor specializat în subiecte cu caracter istoric şi religios. Începând din anul 2008, are acces la Arhiva secretă a Vaticanului. Cărţile sale au devenit bestselleruri mondiale, fiind traduse în 15 limbi, într-un tiraj total de peste două milioane de exemplare.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.