Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Lexiconul inutilitatii

      Lexiconul inutilitatii

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      Editura:
      Nr. pagini:
      240
      Traducatori:
      ISBN:
      9786065792180
      Dimensiuni: l: 10.6cm | H: 17.8cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cum să fii fericit… fără lux

      Periuţe de dinţi electrice, horoscoape, produse light: avem cu adevărat nevoie de ele? Sau de crize de relaţie? Trebuie să fim mereu disponibili la telefon, sau să „rămânem prieteni” după divorţ? Care este adevărul, nu am putea cumva renunţa la suvenire, la stilul cool sau la sfaturile bine intenţionate? Autorul de bestselleruri Alexander von Schönburg explică, în cel mai amuzant stil, de ce viaţa ar fi mult mai frumoasă dacă am şti să renunţăm la lucrurile de care, în esenţă, nu avem nevoie.


      Când consumul este ridicat la rang de principiu, când produsele „exclusive“ sunt la îndemâna oricui are bani să şi le cumpere, renunţarea la luxul strident, ostentativ, devine un procedeu distinctiv al autenticei aristocraţii, care dintotdeauna, la fel ca spiritul critic al intelectualilor, şi-a făcut un crez din a înota împotriva curentului.

      Cititorul cultivat, cu suficient spirit critic, ştie prea bine că „le style c’est l’homme“ cum decretase venerabilul Buffon sau că „a fi“ înseamnă mai mult decât „a avea“, conform tezei lui Erich Fromm.

      Consolatoarea pledoarie pentru o redescoperire a plăcerilor simple ale vieţii, ale binefacerilor imateriale ale culturii în si­tuaţia unui nedorit, dar inevitabil „impus program individual de austeritate“, echivalează întru câtva cu încercarea de a-i converti pe epicurieni la stoicism.

      Într-un cuvânt, obiectele şi ticurile care ne răpesc timp şi bani, diminuând calitatea vieţii, în frumoasa, dar nerentabila ei simplitate.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.