Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Liga tinerimii

      Liga tinerimii

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      152
      Traducatori:
      ISBN:
      6422570002064
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Ion OprișIon Oprișustify;">Acțiunea piesei se petrece în contextul politic, social și economic al vremii și locului. Într-un mic orășel de provincie, considerând că poate profita de „situația locală”, ambițiosul avocat Stensgaard își propune atingerea scopului de „a ajunge” începând din ziua de 17 Mai, ziua aniversării Constituției Norvegiei.
      Bine-venită în preajma oricăror alegeri, asemenea comediei „O scrisoare pierdută” a lui I.L.Caragiale, piesa este o satiră la adresa moravurilor și mijloacele politice care sunt sunt aceleași și în zilele noastre dar... „în pas cu vremea”, mass-media, logistică, manipulare, însă mesajul transmis este același : votați-mă!
      Comicul reiese din situațiile determinate de contradicția dintre intenția de înfăptuire și rezultat (avocatul Stensgaard, Monsen, comerciantul Bratsberg), din confuzii (șambelanul Bratsberg) și echivoc (Daniel Hejre). Asemenea, sunt prezente ironia (șambelanul, Lundestad, Daniel Hejre) și grotescul (d-na Rundholmen) etc.
      Sunt remarcabile: cuvântarea înflăcărată politico-demagogică, discursul poetic, „basmul”. Happy-end cu o avalanșă a declarațiilor de logodnă, după care șambelanul Bratsberg îi invită pe toți la cină... Așadar, stimate cititor nu uita: ne vedem acolo! - Ion Opriș

       

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.