Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Terapia Integrarii Trecutului

      Terapia Integrarii Trecutului

      Demontarea mecanismelor defensive dobândite de-a lungul vieții
      6.8 / 10 ( 5 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Nr. pagini:
      232
      Colectie:
      Traducatori:
      ISBN:
      9786065887053
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      PRI este o metodă inovativă de terapie care, spre deosebire de celelalte, se poate aplica și fără ajutorul unui psihoterapeut. Ideea centrală de la care se pornește este aceea că adulții interpretează distorsionat experiențele de viață prin filtrul unor mecanisme de apărare învățate în copilărie, care nu-și mai găsesc utilitatea în prezent. Copii fiind, cu nevoi de securitate și iubire uneori nesatisfăcute, vulnerabili, cu niște capacități limitate de înțelegere a lumii și de acțiune, ne-am tradus experiențele și acțiunile persoanelor care ne aveau în grijă asimilând idei precum: „Dacă..., înseamnă că eu am fost de vină, eu am greșit, nu sunt suficient de bun încât să...“ Mecanismele de apărare identificate de Sigmund Freud sunt acum accesibile, tangibile și mult mai ușor de înțeles decât v-ați putea închipui.

      Ajunși la vârsta adultă, mecanismele de apărare, deși bune în copilărie, se ­dovedesc a ne influența simțămintele și acțiunile într-un mod contraproductiv, îngreunându-ne sufletul, relațiile, viața socială și profesională, blocându-ne potențialul creativ și sabotându-ne fericirea. Așadar PRI vine exact în întâmpinarea acestor probleme, ajutându-ne în primă instanță să ne identificăm și să decodificăm mecanismele de apărare, pentru ca mai apoi să lucrăm asupra lor. După cum susține și autoarea, trecutul trebuie să rămână în trecut, iar dificultățile din prezent nu trebuie să fie alimentate de răni vechi — respingere, furie, stres sau temeri legate de eșec.


      „O lectură obligatorie pentru oricine este pregătit să-și lase în urmă balastul emoțional și să evolueze ca persoană. Convingerea mea este că va schimba în bine viețile multor oameni.“
      Barbara Fredrickson
      profesor de psihologie, The University of North Carolina, Chapel Hill

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.