Colectia de vinuri din rezervele speciale ale Jidveiului ne dezvaluie o savuroasa comoara, o lucrare de prêt pe care Timpul a dasavarsit-o tacut, misterios, in pivnitele vechiului castel medieval de la Cetatea de balta : Castelul Jidvei.
Pentru prepararea acestor vinuri sunt selectati strugurii cei mai buni, din anii cu recolte de exceptie, pentru vinificare colectandu-se numai mustul ravac – mustul obtinut doar prin zdrobire, fara presare. Vinul este pastrat timp de 3 pana la 6 luni in butoi, pentru conturare, apoi se imbuteliaza rapid in sticle pentru a-i pastra prospetimea, fructuozitatea si caracterul de soi. Sticlele sunt inchise cu dop din pluta naturala de cea mai buna calitate si ceruite pentru a a sigura o ermetizare perfecta sunt lasate la invechit minimum 3 ani.
Soi: Gewurztraminer (biotip mai aromat al soiului Traminer Roz)
Perioada recoltarii: octombrie
Macerare: macerare prefermentativa de scurta durata 6-8 ore
Fermentare: temperatura de fermentare: 10 – 20ºC
Maturare: 6 luni in vase de inox pe depozitul fin de drojdii si butoaie de stejar
Imbuteliat: dupa 6 luni de la terminarea fermentatiei alcoolice in sticle de tip Rhein Riesling, dopuite cu dopuri de pluta
Invechire in sticla : 3- 10 ani
Tipul de vin: demidulce
Concentratie alcoolica: 12%
Zahar rezidual: 24,7 g/L
Aciditate totala: 5,95 g/L
NOTA DE DEGUSTARE
Aspect, culoare: limpede, galben auriu deschis
Miros, gust: flori de padure, usor picant, stafide, miere de albina rascoapta, stejar foarte bine integrat, nucusoara, migdale prajite, armonios, fin, estetic, echilibrat si elegant.