* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum
aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă
doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile
vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții
la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Colectia de vinuri din rezervele speciale ale Jidveiului ne dezvaluie o savuroasa comoara, o lucrare de prêt pe care Timpul a dasavarsit-o tacut, misterios, in pivnitele vechiului castel medieval de la Cetatea de balta : Castelul Jidvei.
Pentru prepararea acestor vinuri sunt selectati strugurii cei mai buni, din anii cu recolte de exceptie, pentru vinificare colectandu-se numai mustul ravac – mustul obtinut doar prin zdrobire, fara presare. Vinul este pastrat timp de 3 pana la 6 luni in butoi, pentru conturare, apoi se imbuteliaza rapid in sticle pentru a-i pastra prospetimea, fructuozitatea si caracterul de soi. Sticlele sunt inchise cu dop din pluta naturala de cea mai buna calitate si ceruite pentru a a sigura o ermetizare perfecta sunt lasate la invechit minimum 3 ani.
Soi: Gewurztraminer (biotip mai aromat al soiului Traminer Roz)
Perioada recoltarii: octombrie
Macerare: macerare prefermentativa de scurta durata 6-8 ore
Fermentare: temperatura de fermentare: 10 – 20ºC
Maturare: 6 luni in vase de inox pe depozitul fin de drojdii si butoaie de stejar
Imbuteliat: dupa 6 luni de la terminarea fermentatiei alcoolice in sticle de tip Rhein Riesling, dopuite cu dopuri de pluta
Invechire in sticla : 3- 10 ani
Tipul de vin: demidulce
Concentratie alcoolica: 12%
Zahar rezidual: 24,7 g/L
Aciditate totala: 5,95 g/L
NOTA DE DEGUSTARE
Aspect, culoare: limpede, galben auriu deschis
Miros, gust: flori de padure, usor picant, stafide, miere de albina rascoapta, stejar foarte bine integrat, nucusoara, migdale prajite, armonios, fin, estetic, echilibrat si elegant.