* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Editie limitata: 13000 sticle
Theia Chardonnay a fost produs dintr-o recolta de struguri proveniti din viile Halewood din Sebes Alba. Strugurii au fost recoltati la maturitate deplina. Dupa o macerare peliculara (de 5 ore), la temperatura de 12 ˚C, mustul ravac a fost decantat gravitational, apoi fermentat la temperatura de 16 ˚C, timp de 25 zile. Pentru un echilibru deosebit intre aromele primare ale soiului si aromele condimentate ce se extrag din stejar, fermentatia alcoolica a fost finalizata in baricuri din stejar american. Finetea si onctuozitatea vinului provin de la fermentatia malolactica.
Recunoastere internationala:
Chardonnay 2013
• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2015
• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2014
Chardonnay 2012
• Medalie de Argint - Concursul Internaţional de Vinuri “Premiile de Excelenţă Vinul.ro” 2013
• Medalie de bronz - Decanter World Wine Awards 2013
Chardonnay 2011
• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2013
• Medalie de Aur- Concursul Național de Vinuri ” Strugurele de Aur” 2012
• Medalie de Argint - Concours Mondial de Bruxelles 2012
• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2012
• Mentiune - Decanter World Wine Awards 2012
Chardonnay 2010
• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2011
• 88 puncte - Wine Enthusiast magazine 2012 (SUA)
Chardonnay 2009
• Mentiune - Decanter World Wine Awards 2011
Vinul are o culoare galben verzui. Aromele intense de caise bine coapte, pepene galben si kiwi se completeaza cu cele aduse de fermentarea si maturarea in baric din stejar, note fine de vanilie si picante de nucsoare.
Se poate asocia cu peste sau pui,paste, legume la gratar sau preparate din fructe de mare.
Regiune: Sebes-Apold DOC-CMD
Soi: Chardonnay