Magia unui vechi soi autohton, exprimat într-un mod unic, datorită integrării sinergice cu terroir-ul nostru. O experiență mistică de arome primordiale. Complexitate surprinzătoare de fructe negre și condimente, cafea prăjită și ciocolată neagră.
ASPECTE GEOGRAFICE:
Vitele de Feteasca Neagra cresc pe un teren usor deluros cu sol ce are o componenta mixta, de argila si calcar.
Coordonate: 45 ° 49' 51" N, 21 ° 35'19" E
Altitudine: 220 m peste nivelul marii
Clima: Continental (-15°C iarna; +40°C vara)
Soi: argila si calcar
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Feteasca Neagra
Ingrijirea solurilor: Lucrari de vara si fertilizare cu ingrasamant verde la sfarsitul toamnei/inceputul iernii. Fertilizarea cu ingrasamant verde
prevede cultivarea de diferite plante erbacee in scopul imbogatirii solului cu materiale organice.
Ingrijirea viilor: Toate lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual, pentru a respecta caracteristicile individuale ale fiecarei plante in parte.
Sistem de conducere: Guyot, cu 5.550 plante/ha
Productia: 580 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri
Fermentatia in rezervoare tronconice din lemn de stejar timp de 15 zile la temperaturi controlate
Fermentatia malolactica in rezervoare din lemn de stejar si butoaie
Invechirea in recipiente din lemn de stejar de diferite dimensiuni (butoaie, budane, rezervoare), timp de 5 pana la 8 luni.
DATE GENERALE:
Denumire: DOC Recas
Volum alcoolic: 14.0%
Aciditate totala: 5.4 g/l
Continut de zahar: 2.2 g/l
Invechire in butoaie de lemn: 7 luni
Invechire in sticla: 6 luni
Se pastreaza la 14°C, la loc uscat si intunecos
Se serveste la 18°C
Asortare: carne rosie si vanat
PREMII:
Mentiune la International Wine Challenge 2014
Medalie de Argint la Premiile de Excelenta Vinul.ro 2014
Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2015