platou din sticla de vin (1)

10 recomandări de cadouri imaginate și create de designeri români, de găsit pe carturesti.ro

Anca Cocioartă este manager ROD, curator de idei, povești și obiecte funcționale

STA, stau, vb. I. Intranz. I. 1. (Despre oameni și animale) A se opri din mers, a rămâne pe loc; a se întrerupe dintr-o acțiune, dintr-o mișcare, dintr-o activitate etc.

Ne-am gândit cum ar fi să venim către voi cu 10 idei de cadouri de designer, de designeri români, firește , care fac întregul proces de a sta – al tău sau celor dragi – mai relaxant și mai plăcut. Da, da, chiar asta facem: vă îndemnăm, cu ajutorul produselor de design curatoriate cu migală, să vă bucurați, cu ocazia sărbătorilor de iarnă (dar nu numai), de momente speciale de liniște.

1. CHILL

După cum spune titlul ilustrației realizate de Ana Bănică, și nu doar titlul, ci întreaga ei operă, chill! Haideți să ne lăsăm purtați de către artistă, acum, în prag de iarnă, spre un tărâm exotic, feeric, cu animale leneșe și două personaje care se scaldă sub soarele portocaliu. Printul vine înrămat, gata de a fi expus în casă și admirat. Descoperiți și celelalte printuri ale Anei Bănică aici, pe carturesti.ro.

2. Un platou cât se poate de special

Ce poate fi mai plăcut decât a sta în căldura căminului, cu o cană de vin fiert cu multă scorțișoară și felii de portocală, lângă un platou cu brânzeturi fine. Iar dacă platoul este un produs sustenabil, momentul mai capătă un surplus de frumusețe. Aceste platouri de servire sunt realizate din sticle de vin reciclate, astfel că ne facem bine nouă, dar și planetei.

3. Ceainic unicat

Iar dacă nu vă place vinul fiert, atunci stați la căni (lungi) de ceai fierbinte, pe care să-l serviți dintr-un ceainic unicat, produs în București de Sandra Berghianu, în micul ei atelier din Cotroceni. Din porțelan, realizat integral manual la roata olarului, acest ceainic este atât un obiect funcțional, cât și un obiect de design de sine stătător, numai bun de admirat.

4. Pernă de visat cu ochii deschiși

Să ne lăsăm capul ușor pe pernă pentru a visa cu ochii deschiși. Imaginea de pe pernă are ca sursă de inspirație basmul Bătrânul Împărat și păsările dragostei, din cartea cu același nume, o carte de basme maramureșene autentice. Ajungem astfel să ne relaxăm gândindu-ne la basme nemuritoare, zâne, prinți și zmei.

5. Soap. Marylin Soap

Băi lungi și liniștitoare în care să ne relaxăm corpul, îngrijindu-l cu produse artizanale, realizate manual în serii mici și prin diverse zone de poveste din țară. Săpunurile Marylin Soap sunt ideale pentru mâini, corp și ten, fiind create cu cele mai bune ingrediente naturale, precum uleiuri esențiale, unturi de cocos și shea, plus componente magice – mac, cafea sau curcuma.

6. Cartea-obiect

O carte-obiect pentru copiii din noi, care continuă să tot crească, dar vor să și viseze, să se amuze și să se destindă sub aripile fabulelor de odinioară. Fabule și vorbe cu tâlc, ilustrată de Adelina Butnaru la Arthur, este o carte pentru nopți de iarnă blândă, când vine vremea să ne lăsăm purtați printre ilustrații năstrușnice și graiuri motivaționale, ca, de pildă, Aici timpul se dilată, eu nici nu mai știu când să cucurigesc, cum zice Cocoșul, unul dintre personaje, despre carte.

7. Vasele Lutoya

Vasele Lutoya vorbesc despre a sta liniștit în legătură cu mica ta grădină botanică construită pe terasa balconului cât timp ești plecat în vacanță. Da, vacanța aceea în care doar stăm și ne odihnim. Lutoya este o oală făcută din argilă teracotă, folosită pentru irigarea plantelor. Fiecare lutoya este arsă la o anumită temperatură care o lasă poroasă. Când este umplută cu apă, aceasta se va scurge încet prin peretele vasului, menținând pământul umed. Vasele sunt unice și realizate manual de meșteri populari prin tehnica olăritului.

8. Huse de protecție pentru cărți by Lampadaria Design

Să ne gândim și la cărțile noastre, că ar trebui să stea și ele liniștite cât le plimbăm prin excursiile noastre în oraș sau în afara lui. Sau cât le ținem pe lângă noi prin casă. Astfel încât o husă de protecție cu print de primăvară înmiresmată devine ideală. Aici găsiți pe carturesti.ro și celelalte produse de design concepute și produse de Lampadaria Design.

9. Lumânare artizanală eco-friendly de la Candle’s Flavour

Această lumânare artizanală care are ca note de vârf arome de pepene roșu, fiind prezentată și într-un ambalaj seducător, roșu, din beton, luminează și calmează interiorul casei. În plus, aduce cu ea briza unei veri calde și datorită aromelor, dar și întregului proces de fabricație al produsului, care este eco-friendly.

10. Relaxare gourmet de la Krausz

Dacă ați traduce relaxarea într-un produs gourmet, de mâncare, care ar fi acela? Noi alegem ciocolata iar și iar atunci când vrem să stăm și să ne bucurăm papilele gustative. Iar ciocolata de la Krausz vine sub nenumărate forme și cu arome naturale de nucă, fistic sau migdale din ingrediente înalt calitative.

Ce ne mai rămâne de făcut pentru Crăciun este să alcătuim propriul kit de produse de design românesc și ingrediente speciale, cu ajutorul cărora să stăm în liniște și bine. Toate aceste produse se găsesc și sub alte ilustrații, arome sau culori, căutați-le în categoria ROD de pe site-ul nostru sau în librăriile Cărturești, cu precădere în librăria Cărturești Modul din București, unde produsele ROD se află la loc de mare cinste și delectare.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.