2

Cărturești deschide o librărie pop-up în cadrul Art Safari

Cărturești revine la Art Safari în cadrul celei de-a IX-a ediții a evenimentului, deschizând o librărie a pavilionului la parterul Palatului Dacia-România, din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe toată perioada sezonului expozițional primăvară/vară, între 12 mai și 7 august. Librăria pop-up este gândită ca un loc de întâlnire pentru comunitatea de artiști, curatori și cititori care se vor întâlni în inima orașului, pe strada Lipscani, pentru a sărbători arta modernă și contemporană. 

Cititorii pasionați de artele vizuale vor fi răsfățați cu un spațiu de peste 200 mp dedicat artiștilor incluși în expozițiile muzeului, dar și altor nume importante din lumea artei. Rafturile librăriei vor găzdui, pe lângă catalogul oficial al acestei ediții, albume de artă, o selecție de titluri de ficțiune inspirate de povești din lumea artei, monografii ale artiștilor români și străini, cărți care popularizează arta în rândurile micilor cititori, dar și diverse accesorii tematice care să completeze parcursul vizitatorilor prin expozițiile Muzeului Art Safari. 

“Suntem bucuroși să ne alăturăm și în acest an proiectului Art Safari și să fim un punct de oprire și de reîncărcare în parcursul vizitatorilor pavilionului. Așa cum spunea Picasso, pe care ne bucurăm să-l vedem printre artiștii expuși în Palatul Dacia-România, arta șterge praful vieții de zi cu zi de pe sufletele noastre. După doi ani dificili, este un privilegiu să ne bucurăm din nou de spectacolul artei și să le fim alături cititorilor noștri în această revenire la lumea efervescentă a expozițiilor de artă.” – Șerban Radu, co-fondator Cărturești

Pe lângă prezența fizică în cadrul evenimentului, Cărturești deschide și online un raft dedicat Art Safari, accesibil oriunde în țară și în afara României, pe carturesti.ro. Selecția este alcătuită în ton cu expozițiile aduse de cele nouă ediții de până acum ale Art Safari.

Librăria Cărturești din cadrul Art Safari este deschisă zilnic, începând cu 12 mai,  astfel: Luni-Miercuri: 10:00 – 19:00
Joi: 12:00-21:00
Vineri-Sâmbătă: 12:00-24:00
Duminică: 12:00-21:00
.

Anul acesta, Pavilionul Central Art Safari găzduiește expoziția „Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri”, care va expune arta grafică a celor mai importanți artiști spanioli ai secolului trecut: Pablo Picasso și Salvador Dali. Expoziția va fi dedicată baletului „Pălăria cu trei colțuri” de Manuel de Falla, pentru care Picasso și Dalí au fost comisionați să creeze decorurile și costumele, iar Picasso a realizat chiar și machiajul dansatorilor. Pavilionul Muzeal îi este dedicat de această dată lui Theodor Aman, marele maestru al picturii românești și întemeietor al Școlii de Belle-Arte de la noi, în timp ce Pavilionul Aniversar va găzdui o expoziție de fotografie a Barbarei Klemm, care marchează 30 de ani de parteneriat germano-român în Europa. Pavilionul Contemporan, curator Alexandru Rădvan, expune arta tânără, reprezentată de lucrările tinerei artiste Irina Dragomir. Expoziția sa în cadrul Art Safari 2022 se va numi „Roșu, galben și albastru”, iar lucrările artistei sunt utilizate pentru a crea identitatea vizuală a evenimentului în acest an. Nu în ultimul rând, Pavilionul Invitat va găzdui o expoziție fabuloasă dedicată lui Marcel Iancu, un artist fenomen al secolului XX, unul dintre personajele care au orientat și definit arta de avangardă din România și din Israel, aducând-o în aceeași linie cu cea occidentală, în mediul căreia s-a format. 


 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.