carti horror

30+ cele mai bune cărți horror care nu te vor lăsa să dormi

Partea cu adevărat palpitantă atunci când citești cărți și povești de groază este că imaginația are tendința de a recrea cele mai înfricoșătoare și extraordinare scenarii. Cărțile horror sunt o provocare și o modalitate de a savura un cocktail de trăiri și emoții care să te bage puțin în sperieți și să-ți dea un strop de adrenalină.

Dacă ai curajul să-ți testezi limitele și să treci dincolo de granițele realității, descoperă lista noastră cu cele mai bune cărți horror. A se citi cu lumina aprinsă!

Al doilea F din Fericire de Robert Gion

Editura Pavcon, 2023, ilustrații de George Ionescu

carti horror

Indiferent dacă ești fan al cărților horror în română sau dacă ești un novice care abia a pășit în această lume întunecată și fascinantă, Al doilea F din Fericire îți face cunoștință cu personaje și întâmplări stranii și povestiri macabre menite să-ți accelereze bătăile inimii și să intensifice cele mai adânci temeri pe care le poți avea. Cele opt povestiri pline de suspans și imaginație te pun pe gânduri, te înfioară, și cu cât avansezi în lectură, cu atât devine mai dificil să te reîntorci la realitate.

Holly de Stephen King

Editura Nemira, 2023, traducere de Ruxandra Toma

carti de citit horror

Holly Gibney, unul dintre cele mai îndrăgite personaje create de Stephen King, revine de această dată în prim-plan, pentru a rezolva misterul înfiorător al mai multor dispariții dintr-un oraș american. Acum detectiv particular cu acte în regulă, Holly este sunată de Penny Dahl, care o roagă să-i găsească fiica dispărută. Ultimul loc în care a fost văzută Bonnie se află în apropierea locuinței profesorilor universitari Rodney și Emily Harris, doi octogenari respectabili. Holly descoperă însă că locuința elegantă a bătrânilor ascunde secrete terifiante și este silită să facă față unor personaje de-a dreptul malefice.

O carte horror explozivă, plină de suspans, violență și răsturnări de situație, Holly este un avertisment să nu ne lăsăm înșelați de aparențe și să privim dincolo de masca socială. Într-o intrigă care îmbină aluzii politico-sociologice cu trauma pandemiei de Covid, Holly se trezește față în față cu unul dintre cei mai redutabili adversari pe care i-a întâlnit vreodată și unul dintre cei mai depravați și mai bine ascunși criminali.

Ne răspândim de Iain Reid

Editura Curtea Veche Publishing, 2023, traducere de Ludovic-Stefan Skultety

Rămasă văduvă, Penny locuiește singură în apartamentul pe care l-a împărțit cu soțul ei timp de mulți ani. Zilele îi par mai lungi decât înainte, iar memoria ei nu mai este la fel de sigură ca în trecut. Apartamentul ei, atât de familiar, pare deodată animat de prezențe ciudate, iar Penny devine treptat convinsă că cineva o urmărește. După ce se mută la un azil de lux, aflat în mijlocul pădurii, totul în jur devine și mai straniu și peste întreaga clădire plutește un mister neliniștitor.

Inspirat din experiența de viață a bunicii lui Iain Reid, Ne răspândim este mai mult decât un roman psihologic cu accente horror. Descoperi o poveste care îți dă fiori pe șira spinării, dar îți trezește, totodată, o profundă compasiune, o poveste în care granița dintre realitate și reflexia propriilor noastre spaime e aproape invizibilă.

The Haunting Season – Bridget Collins, Natasha Pulley, Kiran Millwood Hargrave

Editura Little, Brown Book, 2022

carti horror

De la un târg de Crăciun plin de pericole din Covent Garden la mlaștinile înghețate din Yorkshire, de la o moșie aflată la țară care ascunde un secret îngrozitor la un conac din Londra unde o fată frumoasă zace înghețată de moarte: toate aceste povestiri macabre îți dau fiori pe șira spinării și promit să-ți servească drept un partener de groază indispensabil în nopțile lungi și friguroase de iarnă.

The Haunting Season este o colecție de povestiri ciudate și fermecătoare, cu fantome și creaturi înfricoșătoare care pândesc din umbră. Fiecare poveste te poartă într-o lume gotică, sumbră și plină de magie, majoritatea fiind plasate în epoca victoriană. Așază-te confortabil sub o pătură, aprinde o lumânare și lasă-te bântuit!

Sevraj de Liviu Surugiu

Editura Polirom, 2022

carti horror

Sevraj îl are în centrul acțiunii pe Paul Coriolan, un detectiv sărac, sarcastic și lipsit de perspective, care își trăiește zilele într-o atmosferă anostă. Viața lui Paul ia o întorsătură neașteptată după ce primește un telefon de la un client misterios. Povestea clientului pare plauzibilă, iar onorariul consistent, astfel încât Paul acceptă misiunea de a fura un obiect mistic. La început totul pare să meargă conform planului, până când detectivul înțelege că nu i s-a spus întregul adevăr și este atras într-un hățiș de secrete și pericole care îi amenință viața.

Un thriller noir cu accente horror și elemente science fiction, Sevraj îmbină cu măiestrie o intrigă deosebită cu lumea întunecată și violentă în care trăiesc personajele, cu scene dramatice și momente pline de suspans. Atmosfera tensionată și provocările care pândesc la tot pasul sunt aproape palpabile și te țin cu sufletul la gură până la final.

NOS4A2 de Joe Hill

Editura Herg Benet, 2022, traducere de Alexandru Voicescu

Victoria McQueen are darul secret de a descoperi lucruri, fie că este vorba de o brățară rătăcită, o fotografie pierdută sau răspunsuri la întrebări fără răspuns. Charlie Manx este un personaj sinistru, căruia îi place să ia copiii în mașina lui, un Rolls-Royce Wraith, și să-i ducă spre  înfricoșătorul parc de distracții denumit „Tărâmul Crăciunului”, unde vor muri de fericire… la propriu. Victoria, singurul copil care i-a scăpat vreodată lui Manx, este nevoită să-l înfrunte din nou, atunci când acesta îi răpește fiul.

Claustrofobă, captivantă și terifiantă, NOS4A2 se numără printre cele mai bune cărți horror care, deși te bagă în sperieți, îți trezește curiozitatea și te atrage ca un magnet. Joe Hill, fiul cel mare al lui Stephen King, s-a impus ca unul dintre principalii scriitori de thrillere horror și povești supranaturale ai generației sale. În NOS4A2 groaza atinge cote maxime, cu imagini șocante și răsturnări de situație care te provoacă până la ultima pagină.

Petrecerea de Halloween de Agatha Christie

Editura Litera, 2020, traducere de Costin Valentin Oancea

cărți horror

Hercule Poirot, cel mai celebru detectiv din romanele polițiste de la Sherlock Holmes încoace, se întoarce pentru a desluși o crimă mai sinistră decât s-ar fi așteptat. La o petrecere de Halloween pentru adolescenți, o tânără care se lăuda că a fost martora unei crime săvârșite cu câțiva ani în urmă este găsită moartă. Demascarea criminalului se dovedește grea și periculoasă pentru Poirot, mai ales că nimeni nici măcar nu crede că această crimă s-a petrecut, iar victima era cunoscută ca fiind o mare mincinoasă.

Petrecerea de Halloween te face martor la o poveste plină de mister și suspans la cote maxime, iar deznodământul este unul total neașteptat, caracteristic romanelor Agathei Christie. Nu lipsesc nici câteva elemente horror: fântâni fermecate, asemănări ale oamenilor cu diverse spirite, grădini întunecate, dar și jocuri specifice de Halloween.

Parcul pentru câini de Sofi Oksanen

Editura Polirom, 2021, traducere de Sigrid Crasnean

carti horror

Olenka, o tânără sosită din Ucraina în Helsinki, vine aproape zilnic într-un parc din oraș, unde urmărește obsesiv o familie aparent perfectă. La prima vedere, ea este o straină, o imigrantă, care încearcă să se acomodeze într-o țară nouă, pe când ei sunt un cuplu frumos, prosper, cu doi copii şi un câine. În realitate, între Olenka și această familie perfectă există o legătură care ar ingrozi orice străin ar arunca o privire în spatele imaginii de vis.

În Parcul pentru câini, Sofi Oksanen îți dezvăluie într-un mod tulburător o poveste horror inspirată din realitate. Descoperi o lume crudă şi violentă din anii de după destrămarea Uniunii Sovietice, o lume unde sărăcia, clanurile interlope, drogurile, crimele şi abuzurile sunt realităţi curente.

Cadoul de Sebastian Fitzek

Editura Lebăda Neagră, 2020, traducere de Andreea Odoviciuc

carti horror

Milan este un analfabet funcțional, unul dintre cei peste 6,2 milioane de oameni aflați în această situație care locuiesc în Germania. Însă el se luptă din răsputeri să ascundă acest lucru, chiar dacă îi face probleme atât în viața personală, cât și în cea profesională. Într-o zi, aflându-se la semafor, Milan vede pe bancheta din spate a mașinii alăturate o fată îngrozită care aruncă o bucată de hârtie pe geam. Chiar dacă nu poate descifra textul, el simte că fata este în pericol și trebuie salvată.

Cadoul este un horror psihologic care îmbină cu măiestrie o intrigă deosebită cu lumea violentă în care trăiesc personajele, cu scene dramatice și momente pline de suspans. Cursa contra cronometru și atmosfera tensionată sunt aproape palpabile, iar puzzle-ul înfiorător care se dezvăluie cu fiecare pagină îți pune intuiția la încercare.

Mâna de pe zid de Maureen Johnson

Editura Trei, 2021, traducere de Camelia Ghioc

Mâna de pe zid, al treilea volum din seria Stevie Bell, te poartă din nou la Academia Ellingham, o școală pentru copii dotați, care pare a fi blestemată. Alte trei persoane mor, victime aflate la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit și toate acestea se întâmplă când Stevie este convinsă că l-a învins pe Maestrul Minciunilor și că a pus capăt crimelor.

Alternând între trecut și prezent, Mâna de pe zid creează o atmosferă sumbră, dar încântătoare, care te ține captiv în brațele ei până la final. Fiecare personaj pare suspect, dar și potențială victimă, iar întorsăturile de situație și tensiunea apăsătoare fac din Mâna de pe zid o carte horror pe care o citești cu sufletul la gură.

Povestea lui Lisey de Stephen King

Editura Nemira, 2021, traducere de Mircea Pricăjan

top carti horror

După o căsnicie de aproape douăzeci de ani, Lisey își pierde soțul într-un mod brutal. Scott, un scriitor faimos cu un trecut misterios și cu o manieră cel puțin ciudată de a crea povești, descoperise o lume care îl îngrozea, dar care îi oferea totodată idei pentru cărțile lui. La scurt timp după moartea lui Scott, Lisey începe să vadă fantome din trecut și este nevoită să înfrunte singură demonii cu care se luptase soțul ei.

Povestea lui Lisey este o combinație terifiantă între carte horror și poveste de dragoste pasională, care vorbește despre nebunie și despre rolul vital al imaginației. Descoperi o lume a formelor întunecate, a râsului sardonic, o sursă de teroare perpetuă și magie, în care te adâncești cu fascinație. Un amestec deosebit de bucurie, teroare şi durere.

Mexican Gothic de Silvia Moreno-Garcia

Editura Nemira, 2021, traducere de Dan Sociu

carti horror
Poți comanda cartea aici.

Primind o scrisoare tulburătoare de la verișoara ei proaspăt căsătorită, Noemí Taboada pleacă spre Locul Înalt, reședința acesteia dintr-o zonă rurală a Mexicului. Cu puține informații atât despre acel loc, cât și despre soțul verișoarei sale, Noemí nu pare, nici pe departe, persoana potrivită să o salveze. La scurt timp după ce ajunge acolo, descoperă că Locul Înalt ascunde secrete întunecate, iar tânăra se trezește prinsă în ghearele fascinației și groazei, într-o casă imensă bântuită de fantomele trecutului.

Mexican Gothic este alegerea potrivită dacă ești în căutarea unei cărți horror care să te țină cu sufletul la gură de la început până la final. Cu o protagonistă curajoasă și inteligentă, o atmosferă gotică, încărcată de mister, glamour și momente înspăimântătoare, cartea aduce un omagiu Mexicului și pune în discuție subiecte precum rasismul și sexismul.

Misterul ulmului de Tana French

Editura Nemira, 2021, traducere de Iulia Dromereschi

cele mai bune carti horror

Viața lui Toby, un bărbat charismatic, popular și norocos se schimbă complet într-o seară nefastă, când este atacat de doi necunoscuți care îl lovesc cu sălbăticie și îl lasă inconștient. Rămas cu traume fizice și psihice, Toby se refugiază la casa veche a familiei sale, pentru a avea grijă de bătrânul său unchi, Hugo. Dar ghinionul nu se oprește aici, și tânărul găsește un craniu în trunchiul unui ulm din grădină, fapt care duce la declanșarea unei investigații și descoperirea unor secrete tulburătoare din trecutul său.

Misterul ulmului este un horror psihologic care îmbină cu măiestrie intriga deosebită, cu personaje complexe, scene dramatice, mister și o atmosferă tensionată. Povestea explorează și pune în balanță subiecte delicate precum: bullying-ul, trauma, discriminarea, individualismul, prejudecățile.

Prodigium de Anca Moraru

Editura LiterPress Publishing, 2021

carti horror

Angelina este o tânără care, după ce suferă un accident de mașină, se trezește cu amnezie și  este internată la un spital de psihiatrie. După ce timp de doi ani a stat într-o stare aproape vegetativă, în care nu s-a mișcat și nu a reacționat în niciun fel, deodată, aparent fără motiv, atacă un angajat al spitalului. Angelina simte că este urmărită de fantome și demoni, nu știe nimic despre trecutul ei și despre presupusul ei soț, iar ceva înfricoșător din trecut încearcă să iasă la iveală.

Cu o multitudine de trăiri, sentimente și răsturnări de situație, Prodigium se numără printre acele cărți horror care te pun pe gânduri, te înfioară, dar pe care cu greu le poți lăsa din mână. Fiecare personaj este complicat și suspect, iar mintea ajunge să-ți joace feste și te face să te întrebi ce este vis, iluzie sau realitate.

Casa din strada sirenelor de Octavian Soviany

Editura Hyperliteratura, 2020

carti horror in romana

Într-o seară de Sfântul Andrei, misteriosul profesor Faustin organizează un dineu extravagant în casa cea veche de pe strada Sirenelor. Alături de cei doisprezece invitați, începe să depene amintiri aflate la granița dintre natural și supranatural. Urmează o noapte stranie, plină de mister și groază, fiecare personaj având un moment de slăbiciune și ceva de ascuns. Apariția unui al treisprezecelea personaj, un preot pregătit să țină o slujbă de înmormântare în acea casă, va da totul peste cap.

În Casa din strada sirenelor credințele populare, poveștile de groază, miturile și fanteziile din folclorul românesc se contopesc într-o atmosferă magică la care devii martor. Autorul folosește supranaturalul și realul într-o combinație care te îndeamnă să vezi dincolo de aparențele perfect logice.

Omul de castane de Søren Sveistrup

Editura Trei, 2020, traducere de Simina Răchițeanu

cărți horror

O serie de crime grotești terorizează Copenhaga, iar poliția nu are nici cea mai mică idee cine se află în spatele acestora. Singurul indiciu este semnătura criminalului: o figurină din castane lăsată la locul fiecărei crime. Ce înseamnă acea figurină? Și de ce poartă amprenta unei victime din alt dosar, ucisă cu un an în urmă?

Omul de castane te poartă într-o cursă nebună și înspăimântătoare pe urmele unui criminal cu o minte diabolică. Cursa contra cronometru și atmosfera tensionată sunt aproape palpabile, iar atât intuiția, cât și curajul de a citi mai departe îți sunt puse la încercare.

Femeia din oglindă de Rebecca James

Editura RAO, 2020, traducere de Cristina-Mihaela Tripon

top carti horror

În anul 1947, Alice Miller acceptă postul de guvernantă la Winterbourne Hall pentru a avea grijă de gemenii căpitanului Jonathan Grey. La scurt timp, lucruri din ce în ce mai sinistre încep să se întâmple, conacul pare să prindă viață, copiii se comportă diferit și o prezență malefică o amenință din umbră. În prezent, Rachel primește o scrisoare care îi dezvăluie că Grey a fost bunicul ei și decide să meargă la Winterbourne. Ce va descoperi aici va fi mai înfricoșător decât și-a imaginat.

Femeia din oglindă este alegerea potrivită dacă ești în căutarea unei cărți horror care să te țină în suspans de la prima până la ultima pagină. Dincolo de a fi o poveste gotică despre fantome și secrete întunecate, Femeia din oglindă vorbește despre căutarea identității și felul în care furia și obsesia pot întuneca mintea, până în punctul în care ajungi să te pierzi pe tine.

Mobilul de Stephen King

Editura Armada, 2020, traducător Mihai Dan Pavelescu

carti horror

Artistul Clay Rodell este pe cale să semneze un contract fabulos în momentul în care „Semnalul”, un fenomen devastator, își face efectul. Toți cei care foloseau telefonul mobil ajung de nerecunoscut, devin violenți și sunt reduși la instinctele primare. Lumea înconjurătoare se transformă într-un coșmar din care Clay și alți supraviețuitori încearcă să scape și să descopere sursa acestui fenomen.

În spatele unei povești horror, cu orori și pasaje care te bagă în sperieți, Mobilul aduce în discuție evoluția tehnologiei și urmările pe care aceasta le poate avea în viețile oamenilor.

Casa bântuită de Shirley Jackson

Editura Litera, 2019, traducător Marius Michal Klimowicz

carti de citit horror

Doctorul Montague, pasionat de analiza manifestărilor supranaturale, închiriază Hill House, o casă despre care se spune că este bântuită. Lui i se alătură două femei care au trecut prin episoade paranormale și viitorul moștenitor al domeniului Hill. Dacă ziua casa pare inofensivă, noaptea prinde viață. Cei patru locuitori încep să asiste la evenimente stranii, zgomote inexplicabile, apariții fantomatice care cutreieră holurile și mesaje ciudate care apar scrise pe pereți.

Un horror psihologic care te va trece prin diferite stări, de la emoție și curiozitate, până la teamă și groază. În Casa bântuită suspansul crește treptat, fără prea multe momente de respiro, iar descrierile sunt atât de realiste, încât te simți în mijlocul acelui loc înfricoșător. Ziua, casa păcălește prin sentimentul fals de siguranță, doar pentru a-și duce victimele în pragul nebuniei noaptea.

Pactul conjugal de Michelle Richmond

Editura Trei, 2019, traducător Adrian Deliu

Alice și Jake, un cuplu aparent perfect, sunt invitați să se alăture unui grup misterios și foarte exclusivist numit Pactul. Scopul grupului pare destul de simplu: să păstreze o căsnicie fericită. Există însă o interdicție importantă – sa nu vorbească cu nimeni din afara grupului despre Pact. Alice și Jake încalcă regula și descoperă nu doar că Pactul este o organizație extrem de periculoasă, dar și că nu există scăpare. Pedeapsa va fi una extrem de aspră.

Dincolo de a fi un thriller plin de suspans cu accente horror, Pactul conjugal scoate în evidență provocările unei căsnicii. Cartea vorbește despre alegeri și consecințele acestora și o face stârnindu-ți teamă, neliniște, dar și emoție și curiozitate.

Fetița din scrisoare de Emily Gunnis

Editura Litera, 2019, traducere de Mona Apa-Slujenco

În 1956, Ivy este trimisă la St. Margaret, o casă înfiorătoare unde sunt ținute tinerele necăsătorite care rămân însărcinate. Copilul ei este adoptat împotriva voinței sale, iar Ivy nu va reuși să fugă niciodată din casa groazei. În prezent, o tânără jurnalistă, descoperă o scrisoare din trecut al cărei conținut o șochează. Scrisoarea este de la o mamă care imploră să fie salvată de la St. Margaret, înainte să fie prea târziu.

În Fetița din scrisoare groaza se naște din întâmplările tragice inspirate din realitate și îți pune la grea încercare tăria emoțională. Emily Gunnis conturează o poveste misterioasă care te pune pe gânduri, cu ajutorul unor imagini șocante și răsturnări de situație care te provoacă până la ultima pagină.

Sora mea, ucigașă în serie de Oyinkan Braithwaite

Editura Art, 2020, traducere de Iulia Gorzo

cele mai bune carti horror

Korede primește un telefon în toiul nopții. Ayoola și-a ucis al treilea iubit, într-un acces de furie, și acum are din nou nevoie de ajutor să acopere urmele. Așa că sora mai mare se prezintă la locul crimei și face ceea ce fac surorile – se ajută la nevoie. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când Ayoola se îndrăgostește de iubitul Koredei, cea din urmă intuindu-i acestuia soarta încă de la început.

Cu un umor sumbru, o intrigă originală și întâmplări macabre care îți ridică tensiunea, Sora mea, ucigașă în serie te ține cu sufletul la gură. Totodată, te face să te întrebi cât de departe ai merge pentru a-ți proteja familia și unde este trasată limita peste care nu ai putea trece?

Grădina cu fluturi de Dot Hutchison

Editura Herg Benet, 2018, traducere de Cristina Nemerovschi

O grădină a Raiului încărcată de frumusețe, unde chiar și lucrurile diabolice sunt mascate în fastuoase opere de artă. În această grădină sunt aduse tinere femei răpite și tatuate cu diverse specii de fluturi rari. Supraveghetor este Grădinarul, un bărbat aspru, cu tulburări psihice și obsedat cu păstrarea specimenelor sale prețioase.

Grădina cu fluturi este o poveste horror atipică, în care monștri sunt oamenii, iar întâmplările cutremurătoare se petrec într-un decor paradisiac. Cartea reușește să te captiveze și să te țină „prizonier” în atmosferă întunecată pe care o creează.

Vânătorii de capete de Jo Nesbø

Editura Trei, 2020, traducător Bogdan Perdivara

carti de groaza

Roger Brown are tot ce și-ar putea dori: inteligență, bani și o soție frumoasă. Dar, ca să-și susțină stilul de viață luxos, pe lângă jobul de expert în recrutarea directorilor de mari companii, se ocupă și cu furtul operelor de artă. Când soția sa i-l prezintă pe Clas Greve, Brown descoperă nu doar că este candidatul ideal pentru o funcție pentru care recrutează, dar că este și în posesia uneia dintre cele mai căutate picturi din istoria artei moderne. Greve ascunde, însă, mai mult decât lasă să se vadă și se dovedește a fi cel mai rău lucru care i s-a întâmplat vreodată lui Roger Brown.

Vânătorii de capete oferă o intrigă complexă, o analiză psihologică subtilă și destule momente tensionate care să-ți crească pulsul. Niciun personaj nu este ceea ce pare, iar răsturnările de situație te șochează la fiecare pas, culminând cu un final total neașteptat.

Anihilare de Jeff Vandermeer

Editura Nemira, 2020, traducător Bogdan Perdivara

Aria X este o zonă contaminată, cu un peisaj straniu, pe care timp de treisprezece ani mai multe expediții au încercat să o exploreze și să o cunoască, însă cu urmări tragice de fiecare dată. Patru femei – un psiholog, un antropolog, un topograf și un biolog – se oferă voluntare pentru a douăsprezecea expediție de cercetare. Pericolele nu întârzie să apară, iar cele patru se vor confrunta cu forme de viață care depășesc orice imaginație.

Anihilare este o poveste horror cu influențe SF care îți va da, pe tot parcursul cărții, o stare de neliniște și de curiozitate greu de stăpânit. Prezentând o lume ciudată, în care legile naturii nu mai funcționează, cartea explorează modul în care ne poate schimba confruntarea cu realitatea și cum secretele și neîncrederea ne pun viața în pericol.

Alienistul de Caleb Carr

Editura Corint, 2019, traducere de Monica Șerban

Atunci când trupul unui copil este găsit mutilat pe un pod din New York, jurnalistul John Moore este chemat la locul crimei. Șeful poliției decide să dea cazul, în secret, unei echipe formate din Moore și un alienist foarte inteligent – doctorul Kreizler. Ancheta se dovedește extrem de periculoasă, iar criminalul nu se lasă ușor descoperit. Fiecare zi pierdută duce la o nouă victimă.

Alienistul este o combinație fascinantă între thriller psihologic, elemente horror și investigație, conturând un tablou politico-social al Americii de la 1896. Cartea îți pune mintea la contribuție și te face să te pierzi pe străzi întunecate în care orice greșeală poate fi fatală.

Prieten imaginar de Stephen Chbosky

Editura Trei, 2020, traducător Bogdan Perdivara

carti horror

Fugind de iubitul abuziv și hotărâtă să îi ofere fiului ei Cristopher o viață mai bună, Kate se mută într-un alt oraș, care pare locul perfect pentru un nou început. Totul e bine, până când Cristopher își face un nou „prieten” și dispare. După șase zile este găsit lângă pădurea de la marginea oraşului. Este teafăr, dar schimbat, iar în minte îi răsună o voce sinistră care îi cere să construiască o căsuță într-un copac, dacă vrea să salveze orașul.

Prieten imaginar se numără printre acele cărți de groază care reușesc să te transpună în lumea lor și să te facă sa empatizezi cu personajele. Cartea îmbină momentele horror, basmele și eterna luptă între bine și rău într-un mod care reușește în final să inspire speranță și optimism.

Labirintul diavolului de John Saul

Editura RAO, 2019, traducător Bogdan Nicolae Marchidanu

carti horror

După ce moartea prematură a tatălui său îl împinge pe tânărul Ryan într-o criză emoțională, mama sa îl înscrie la internatul catolic St. Isaac. Aici, însă, descoperă că se petrec crime, dispariții și alte incidente misterioase. Lucrurile devin și mai ciudate odată cu apariția părintelui Sebastian, care a fost trimis cu o misiune – aceea de a demonstra puterea ritualului de exorcizare.

Labirintul diavolului, o carte horror cu accente religioase, pe care cu greu te vei încumeta să o citești după lăsarea întunericului. John Saul îmbină cu măiestrie investigația, misterul și groaza, dezvăluind o poveste care îți va da fiori pe șira spinării, dar îți va stârni și curiozitatea.

Apocalipsa de Chuck Palahniuk

Editura Polirom, 2018, traducător Vlad Pojoga

Madison Spencer ajunge în iad la vârsta de treisprezece ani, condamnată să-și petreacă eternitatea în compania demonilor și a altor suflete proscrise. În noaptea de Halloween rămâne să bântuie pe pământ chinuită de vinovăţie din cauza întâmplărilor de coşmar care i-au adus damnarea. Astfel, află cu groază că părinții ei au pus bazele unei religii pornind de la sfaturi date de ea în glumă de pe lumea cealaltă.

Cu umor negru și detalii menite să te înspăimânte, dar și să te uimească, Apocalipsa este următorul roman din trilogia halucinantă despre viața de apoi și sfârșitul lumii a lui Chuck Palahniuk. Imaginile pe care cartea le descrie sunt extrem de vii și chinuitoare, dar fără să se piardă în detalii inutile.

Câteva feluri de a dispărea de Flavius Ardelean

Editura Nemira, 2019

cărți horror

Un sculptor se luptă pentru supraviețuire cu sine însuși, un monstru mitic face ravagii într-un sătuc uitat de lume, gunoiul preia controlul asupra unui oraș și multe alte povești bizare, care te ademenesc într-un univers misterios și întunecat. Toate întâmplările macabre se învârt în jurul dispariției într-o formă sau alta.

Câteva feluri de a dispărea este o carte formată din șapte povestiri în care oamenii dispar misterios, prin tot felul de mijloace ireale. O combinație de thriller, horror și dark fantasy, în care  lumile descrise sunt atât de posibile, atât de autentice, încât te înspăimântă, dar te fac și să-ți pui întrebări.

Lumina de veghe de Michael Ondaatje

Editura Polirom, 2019, traducere de Ariadna Ponta

În perioada de după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Nathaniel și Rachel sunt lăsați de către părinți în grija unui bărbat misterios numit Molia. Cei doi îl suspectează că ar fi un criminal și devin cu atât mai convinși și mai îngrijorați pe măsură ce casa lor devine un loc de întâlnire pentru diverse persoane ciudate. Toți par hotărâți să îi educe și să îi protejeze prin diverse căi, dar sunt ei cu adevărat ce și cine susțin?

Război, dramă de familie și, nu în ultimul rând, o poveste de dragoste și răzbunare. Lumina de veghe este o carte complexă care te poartă într-o călătorie plină de mistere și întâmplări bizare, cu indicii care nu sunt niciodată dezvăluite complet pentru a te ține în suspans până la ultima pagină.

Poveștile de groază sunt o modalitate prin care îți poți explora propriile frici, aventurându-te în locuri întunecate și ieșind de acolo poate cu inima bătându-ți mai repede, dar cu mai multă încredere în tine. Descoperă cele mai misterioase și înfricoșătoare cărți horror pe rafturile Cărturești.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.