carti_premiate_CMFC

Cele mai frumoase cărți din România au fost anunțate

Aaaand we have a winner. De fapt 11.

Dacă nu știați, Cele mai frumoase cărți din România și-a anunțat câștigătorii în cadrul celei de-a VII-a ediție a concursului. Anul acesta au fost înscrise în concurs 150 de cărți concepute, publicate sau tipărite în România și Republica Moldova în ultimul an. Dintre ele, 33 de titluri au fost finaliste și doar 11 au fost desemnate ca fiind cele mai frumoase cărți din România. Ca să nu mai lungim suspansul, iată-le în ordinea numirii lor:

  1. Premiul pentru design de colecție – Colecția Cartier – Codobelc (Ooooo poveste de iubire & Regele Piticuț & Catrina și Marele Domn-Somn)
  2. Premiul pentru design de carte în ediție limitată – Remnants
  3. Premiul pentru design de album/ carte de artă – Dan Perjovschi. The Book of Notebooks
  4. Premiul pentru design editorial – Kajet – On Communities
  5. Premiul pentru design de carte în tiraj mare – Dicționar de idei primite de-a gata
  6. Premiul pentru design de carte de bandă desenată – 2 metri lătrați
  7. Premiul pentru design de carte de fotografie – Noi suntem Invictus/ We are Invictus
  8. Premiul pentru design de carte pentru copii Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în
    Țara Cuvintelor Anapoda
  9. Premiul pentru ilustrator – Old Farts
  10. Mențiunea juriului pentru carte independentă – CONCAVE

Cărțile câștigătoare

 

Pe lângă acestea, ediția din 2018, dedicată literelor, a înmânat lui Coman Alexandru premiul publicului pentru cartea Jurnal de Stare//Jurnal Public și i-a oferit Adinei Pașca, fondator al Asociației pentru Performanță și Cultură, premiul pentru cea mai activă inițiativă antreprenorială din 2018, legată de designul de carte.

Și dacă vreți să vă convingeți că aceste cărți chiar sunt printre cele mai frumoase din România, ei bine! puteți să le descoperiți și răsfoiți până pe 9 decembrie la Galeria Galateca, apoi la GlobalWorth Tower – până pe 14 decembrie, dar și în librăriile Cărturești la raftul special.

Și cum prietenii de la Cele Mai Frumoase Cărți din România sunt plini de surprize, e musai să vă zicem de revista FOI, dedicată designului de carte, care a avut lansarea luni, 3 decembrie.  

Andreea Mihaiu de la Grapho_mat ne-a povestit că FOI este o revistă nouă în România și vorbește despre cărți și oamenii din spatele acestora, dar și despre proiectele frumoase din țară și străinătate. În același timp, foile ei cuprind și cercetarea despre fondul de carte românesc în perioada 1900-1920, cercetare coordonată de Ramona Caramelea, istoric. FOI este o revistă despre oameni, despre meseria fie ea de tipograf, designer, ilustrator sau editor, care prezintă povești în cel mai sincer mod. Revista vine la pachet cu un insert realizat de Alice Voinea în colaborare cu Daria Nedelcu, prin intermediul căruia echipa CMFC își propune să promoveze tinerii absolvenți ai universităților de arte. Este o simulare a colaborării din viața reală dintre un editor și un designer grafic. Nu vă spunem mai multe și vă lăsăm pe voi să o descoperiți. O veți găsi în ediție limitată, la librăriile Cărturești din București.

Nu vă spunem prea multe, vă lăsăm pe voi să o descoperiți. Revista se va găsi în librăriile Cărturești Modul și Verona, dar în număr limitat, așa că fiți cu ochii pe pagina noastră de Facebook ca să prindeți exact ziua în care le vom distribui.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.