DSCF7882

Cum arată o lumânare cu aromă de LINIȘTE? #discuțiilibere #ROD cu Alex și Karina, creatorii brandului LINIȘTE

Dintotdeauna m-a liniștit aprinderea unei lumânări lângă pat, îmi „tratează” nesomnul, face cititul de seară mai cald și, dacă mai aud pe fundal și sunetul fitilului arzând, parcă nu mai sunt serile de toamnă așa de neliniștitoare.

Brandul de lumânări Liniște a întrunit toate caracteristicile pentru a deveni lumânările mele preferate și nu m-am putut abține să nu le fac descoperite. Așa că le găsiți atât online, pe carturesti.ro, cât și offline, în librăriile Cărturești. Iar în interviul de mai jos, vă las un stop din povestea, liniștea, creativitatea și pasiunea lor pentru frumos.

1/ Câteva cuvinte despre voi, părinții liniștii.

Servustoc! Părinții Liniștiți sunt Karina și Alex, alături de frumoasa Kira, o bijuterie de Husky siberian salvat de la neliniște. Karina a jonglat în viața ei tânără cu multe joburi, dar mereu i-a plăcut să meșterească și să orânduiască lucrușoare cu m\na. Alex a lucrat că și barista la Starbucks, apoi s-a învățat să fie graphic designer și într-un final a rămas tot designer, dar mai Liniștit. Kira ne ajuta să ne păstram sănătatea mintală cât mai echilibrată, obligând-ne să ieșim cu dânsa la plimbare, implicit obligând-ne să mai luam și noi o pauză.

2/ Când și cum a luat naștere liniștea?

Odată cu venirea Pandemiei, Karina a rămas fără un loc de muncă. Rotițele au început să se învârtă. Deja angrenată într-un proiect apropiat lumii meșteșugului, Karinei i-a venit ideea de a turna o lumânare ca să vadă dacă-i vă ieși sau nu? După multe teste, i-a reușit. Drept urmare, Karina a decis să-și investească toate economiile în acest proiect – cum e zicala aceea – doar o Pandemie ai. Liniște a luat naștere din nevoia de a liniști o sete creativă ce mocnea în amândoi: la Karina, focul curiozității mocnea mereu, iar la Alex nevoia de a muta pixeli era în flăcări. Pe lângă asta, odată temperată setea creativității, Liniște a ajuns să ne ofere și liniște financiară, fapt pentru care suntem tare recunoscători și surprinși cu fluturi în stomac la fiecare comandă ce ne intră pe pragul digital. La final de zi, vindem momente cu arome și mirosuri la care nu ai acces de fapt decât după ce ajunge coletul acasă.

3/ Ce ne puteți spune despre produsele voastre?

La Liniște noi nu turnăm lumânări, ci modelăm momente. Fiecare dintre ele, odată mirosit, este o scurtătură către o amintire, o trăire sau un moment memorabil. Inspirați de experiența colectivă a generației noastre, am încercat să îmbrăcăm lumânările noastre cu mai mult decât un miros – să îi dăm haine care te ancorează într-un moment plăcut din trecut și îți oferă acel răgaz în minte pentru a avea un moment de Liniște – un moment doar al tău. Pe lângă asta, cum îți sună să ai mereu cu tine un mic șemineu să-ți trosnească liniștit în cuib? Ei bine, acum poți să te bucuri de trosnete liniștite ori de câte ori vrei tu. La Liniște încercăm mereu să respectăm mediul din jurul nostru și totodată să creștem într-un mod sustenabil. Un prim lucru în care credem cu tărie este că mereu orice recipient Liniștit să poată avea o a doua viață, fie că este clasicul borcan cu zacuscă, fie că este un porțelan ars la peste 1000 de grade ce rezistă o viață întreagă.

Un alt principiu este că Liniștea trebuie să fie pentru toată lumea, de aceea am dezvoltat o gamă de recipiente mai prietenoase ca preț: clasicul borcan de sticlă, dar și o variantă meșteșugită în Cluj, care te ține o viață, porțelanul. Un ultim principiu, dar tare, tare important, este ca lumânările noastre să fie mereu din ceară pură de soia, fără alte bazaconii. Ceara noastră de soia este etic produsă, culeasă din surse sustenabile, arde într-un mod curat și nu este testată pe necuvântătoare. O altă particularitate a momentelor de Liniște este tăria echilibrată a mirosului: ne dorim ca momentele noastre să trăiască armonios în cuibul tău, alături de celelalte lucruri dragi ție. Pe lângă asta, am dezvoltat o lumânare pentru persoanele ce sunt hipersensibile, dar totuși vor să se bucure de Liniște (avem un moment turnat din ceară pură de soia cu fitil de lemn ce trosnește, dar fără miros), vrem că toată lumea să se poată bucura de Liniște.

4/ Care și când sunt cele mai grele situații în ceea ce privește businessul? Dar cele mai plăcute? Cele mai grele situații în ceea ce privește mediul antreprenorial este luatul de decizii. Decizia de a începe. Decizia de păstra un standard de calitate și experiență. Decizia de a fi optimist și de urma orbește un mic vis. Decizia de a-ți da libertatea de a te bucura de o victorie. Cea mai plăcută parte a Liniștii va fi mereu să văd un moment turnat de noi în cuibul vostru. E o senzație ce-ți încălzește sufletul și iți mângâie mâinile pline de ceară uscată.

5/ Planuri de viitor?

Cum am zis și mai sus, la Liniște turnăm momente. Vrem ca pe viitor să putem oferi mai multe scurtături, pentru că gazdele noastre să ajungă mai repede la momentul lor de Liniște. Fie că vom îmbogăți experiența lumânărilor, fie că vom veni cu noi tipuri de produse pentru cuibul lor.

6/ Cum găsiți zi de zi liniștea?

Karina își infuzează ziua cu multă meditație, podcasturi și chick flicks ce rulează în surdină. O mai ajută să facă pâine cu maia, să-și ude plantele și plimbarea obligat-forțată cu Kira. Alex vă fi mereu un fitil ce trosnește.. liniștit.

Vă invităm în librării și pe carturesti.ro să vă alegeți momentul preferat de Liniște.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.