absolvire feature

15+ idei de cadouri speciale pentru absolvirea liceului, facultății sau masterului

Dincolo de momentele pline de emoții, de examene, teme, nopți nedormite, cursuri și petreceri cu prietenii, liceul, facultatea sau masterul reprezintă o perioadă importantă în viața fiecăruia și una care îți oferă un preview pentru ce înseamnă să fii adult. Cu diploma în mână, multe întrebări și speranțe de viitor, tinerii absolvenți fac un pas mai aproape de maturitate, iar finalul unei perioade atât de speciale din viață trebuie sărbătorit ca atare.

Vrei un cadou original, special, dar și util? Venim în ajutorul tău cu idei și recomandări de cadouri de absolvire care să le fie de ajutor tinerilor absolvenți, dar care să le aducă și un strop de bucurie în suflet.

1. O pereche de căști perfomante

Poți comanda căștile aici.

Indiferent că știe să cânte la un instrument, cunoaște toate genurile muzicale sau pur și simplu muzica îl ajută se relaxeze la sfârșitul zilei, rafturile Cărturești sunt pline cu idei de cadouri de absolvire pentru cei cărora muzica le aduce bucurie. Absolventului care ascultă muzică peste tot dăruiește-i o pereche de căști care să transforme acest obicei într-o delectare totală și de care să se bucure la maximum oricând are nevoie de momente doar pentru el.

Descoperă întreaga colecție de căști pe rafturile Cărturești.ro.

2. Un aparat foto instant cu care să surprindă cele mai frumoase momente

Poți comanda aparatul foto aici.

Dacă tânărul sau tânăra caută mereu să surprindă frumusețea lumii în fotografii, fă-i un cadou de absolvire a liceului, facultății sau chiar a doctoratului care să-i încurajeze această pasiune. Optează pentru un aparato foto instant care-i permite să-și pună creativitatea la încercare și să captureze de fiecare dată cele mai frumoase momente. Completează cu un album foto cu design deosebit în care să păstreze amintirile dragi.

3. Cartea Locuri magice, cadoul de absolvire care îi va ajuta să călătorească oricând își doresc

Poți comanda cartea aici.

Cărțile reprezintă o altă idee de cadou potrivită pentru absolvire. Iar dacă vrei să adaugi o notă personală, scrie pe prima pagină un mesaj din suflet, pe care să-l citească peste ani și să-și aducă aminte cu nostalgie de acest moment special.

Când vine vorba de cadouri de absolvire a facultății pentru cei mereu cu gândul la noi escapade, nu poți da greș cu o carte de aventuri. Locuri magice îți dezvăluie peisaje care îţi taie răsuflarea, oraşe desprinse din basme, locații fascinante prin frumuseţea, legendele sau misterul pe care-l emană.

4. Un bullet journal în care să-și noteze ideile mărețe

Poți comanda jurnalul aici.

Fie că proaspătul absolvent are organizarea în sânge și iubește să planifice lucrurile până la cel mai mic detaliu, fie că vrea să-și sporească productivitatea, avem o idee de cadou cu care nu vei da greș. Potrivit pentru un absolvent de liceu, sau chiar de doctorat, un bullet journal sau BuJo, este un sistem de organizare pe care poate să-l personalizeze după bunul plac.

Alege un jurnal elegant cu aspect vintage, un jurnal de călătorie în care să documenteze toate acele momente minunate, sau poți opta pentru un cadou de absolvire mai sofisticat: un set Smart Writing de la Moleskine, care îți transferă ideile de pe hârtie direct pe ecranul telefonului sau al computerului.

Inspiră-te din sutele de modele de agende și jurnale de pe Cărturești.ro

5. Un puzzle mecanic prin care să-și testeze abilitățile

Poți comanda puzzle-ul aici.

Dacă ești în căutarea unui cadou de absolvire pentru un viitor inginer, avem o idee practică și interesantă care îi va aduce zâmbetul pe buze. Alege un joc mai neconvențional, cum ar fi un puzzle mecanic 3D de la Ugears – poate fi o mașină cabriolet din anii ’50, o navă de cercetare, ori un contor de parcurs. Asamblarea acestuia poate fi o provocare, dar rezultatul final merită efortul, mai ales când își va expune cu mândrie opera.

6. Human Body Book de Richard Walker, Steve Parker

Poți comanda cartea aici.

Avem o idee de cadou și pentru absolvenții de medicină, care să le fie un aliat de nădejde în profesia pe care au ales-o. Human Body Book este un ghid vizual extraordinar în care toate detaliile anatomiei corpului, de la oase și mușchi, la sisteme și procese, sunt evidențiate cu o claritate remarcabilă, în sute de imagini color.

7. O lampă de citit pentru cei care iubesc tot ce ține de universul cărților

Poți comanda cartea aici.

Avem idei de cadouri de absolvire și pentru tinerii care iubesc cărțile, dar pe care vrei să-i surprinzi odată cu terminarea facultății, liceului sau masteratului cu un cadou special ce nu vine între două coperte. Alege o lampă pentru citit modernă și deosebită, care creează o atmosferă unică și care pare că îți este alături în aventurile minunate printre paginile cărților.

Descoperă și alte modele de lămpi de citit care dau un plus de căldură și intimitate.

8. Un ceainic haios pentru cei care iubesc să se relaxeze cu o ceașcă bună de ceai

Poți comanda ceainicul aici.

Fie că a absolvit liceul sau facultatea, orice tânăr va aprecia un cadou care să-i fie de ajutor în perioadele mai agitate și mai stresante. Pentru japonezi, ceremonia ceaiului este un adevărat ritual care inspiră la armonie, meditație și zen, așadar alege un ceainic simpatic în care să păstreze ceaiul preferat cât mai bine sau un set cu ceainic și cești cu aspect vintage care poate fi folosit și ca obiect decorativ.

Dacă vrei să faci un cadou complet, poți să pregătești și o selecție cu sortimente de ceai, de care să se bucure în timpul lecturii preferate sau când pur și simplu au nevoie de o stare de bine și de căldură.

9. Un șevalet deosebit prin care să-și pună în practică pasiunea pentru desen

Poți comanda șevaletul aici.

Pentru o fire extrem de creativă care a desenat deja toate marginile agendelor, iar pictura face parte din rutina zilnică, alege un cadou de absolvire util prin care să-i încurajezi pasiunea. Șevaletul Royal and Langnickel făcut din aluminiu, ușor și foarte practic, conceput pentru a putea fi transportat și a rezista cât mai mult timp, îi va aduce o mare bucurie.

10. O hartă în care să păstreze la loc de cinste cele mai frumoase călătorii

Poți comanda harta aici.

Partea cea mai frumoasă a călătoriilor, pe lângă experiența extraordinară trăită, este că îți oferă momente de care să-ți aduci aminte mereu cu bucurie. Iar dacă le poți vedea ori de câte ori îți dorești, cu atât mai bine.

Special concepută pentru a indica locurile spectaculoase pe care le-ai vizitat sau pe care îți dorești să le vizitezi, harta Global Travel este un cadou de absolvire pe care un pasionat de călătorii îl va aprecia cu siguranță.

11. Obiecte și accesorii pentru petrecăreți

Poți comanda kitul de cocktail aici.

Dacă ești destinatarul este de obicei sufletul petrecerilor și adoră să organizeze seri memorabile alături de prieteni, nu vei da greș cu un dar care să-i ajute să ducă această pasiune la un alt nivel. Alege un kit de cocktail care include o broșură de rețete pentru 12 cocktailuri și alte ustensile de ajutor. Completează cadoul cu un amestec pentru cocktail delicios.

12. O ramă pentru fotografii care păstrează cele mai dragi momente

Poți comanda rama foto aici.

O ramă pentru fotografii se numără printre cadourile de absolvire potrivite pentru cei care vor să-și țină la vedere fotografiile de care sunt mândri sau care le amintesc de momente importante din viața lor. Dacă vrei să un cadou personalizat atașează câteva fotografii de la absolvire, care să-i amintească de acest moment unic de fiecare dată când le privește.

13. O cafetieră elegantă în care să prepare băutura preferată

Poți comanda cafetiera aici.

Pentru un cafegiu cu experiență în arome și gusturi deosebite, care nu-și începe dimineața fără savoarea unei cafele bine făcute, alege un un cadou de absolvire a facultății de care se va bucura mult timp de acum înainte. O cafetieră elegantă pentru dimineți mai aromate va fi primită cu mult entuziasm.

14. Un disc de vinil pentru momentele în care vrea să se delecteze cu muzică bună

Poți comanda vinilul aici.

Muzica pe vinil are un farmec aparte, așa că dacă vrei un cadou de absolvire original pentru colecționari, discurile de vinil sunt o idee excelentă. Indiferent de preferințele muzicale, pe rafturile Cărturești ai la dispoziție sute de opțiuni, de la muzică clasică la contemporană, de la rock la blues și nu numai.

15. Cartea banilor de Kabir Sehgal, pentru tinerii care iubesc să afle mereu lucruri noi

Poți comanda cartea aici.

Destinatarul se numără printre ambițioșii care nu lasă nicio zi să treacă fără a învăța ceva nou despre sine sau despre lumea înconjurătoare? Pentru aceștia, cărțile de dezvoltare personală sunt cadoul de absolvire potrivit. Pline de sfaturi și lecții, acestea sunt sursa de inspirație de care oricine are nevoie. Cartea banilor: Înfloritoarea viață a banilor și felul în care istoria lor ne-a modelat pe noilămurește toate curiozitățile legate de bani. Cartea oferă o perspectivă amplă asupra asupra banilor, dar și asupra istoriei umanității și prezintă întreaga semnificație pe care o au banii pentru noi.

16. Un cadou de absolvire special sub forma unui voucher

Poți comanda voucherul aici.

Pentru că de cele mai multe ori să găsești cadourile de absolvire potrivite este o adevărată provocare, o idee practică și care te scutește de a face o alegere greșită este un voucher valoric. La Cărturești poți alege designul, un mesaj pe care vrei să-l transmiți și bineînțeles suma pe care o pui la dispoziție pentru a-și alege cadoul de absolvire preferat, de care să-și amintească toată viața.

Acestea sunt doar câteva dintre sugestiile de cadou de absolvire cu care să-i surprinzi pe cei dragi și să le aduci zâmbetul pe buze la terminarea liceului, facultății sau doctoratului. Desigur, toate acestea și multe alte cadouri speciale pentru absolvire te așteaptă în librăriile Cărturești și pe carturesti.ro, pentru ca tu să faci alegerea potrivită. Și pentru că ne place să facem lucrurile ca la carte, oricând ai nevoie, te ajutăm cu împachetarea gratuită a cadourilor.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.