cadouri de craciun familie feature

Cadouri de Crăciun pentru familie: 15+ idei speciale de petrecut timpul împreună de sărbători

Crăciunul e despre răgazul de a ne reconecta la noi înșine și de a găsi liniștea sufletească și bucuria care să ne apropie de oamenii dragi, iar cele mai frumoase cadouri sunt cele care prilejuiesc momentele petrecute în familie și care le arată persoanelor importante din viața ta că sunt mereu în gândurile tale. Dacă ești pregătit pentru această provocare, ai venit în locul potrivit!

Pentru că ne dorim să fim alături de tine și iubim darurile, ți-am pregătit o listă cu idei grozave de cadouri de Crăciun pentru familie, care să le fie de folos și să le aducă bucurie de sărbători.

1. Un board game distractiv

Poți comanda jocul aici.

Un cadou de Crăciun care să asigure distracția în familie este mai mult decât binevenit. Alege un joc de societate la care puteți participa cu toții, care să vă amuze și, în același timp, să vă ofere șansa de a petrece momente memorabile împreună de sărbători, dar și cu alte ocazii.

Poți comanda jocul aici.

Jocul Canvas ajută la dezvoltarea imaginației și le dă jucătorilor posibilitatea de se transforma într-un pictor care participă la un prestigios festival de artă. Un alt board game care dă voie atât creativității, cât și imaginației să se desfășoare libere, Dixit permite jucătorilor de vârste diferite și cu abilități diferite să petreacă timp împreună. Iar dacă vrei un joc clasic, prin care să retrăiești magia copilăriei, alege un pachet cu 3 jocuri retro adaptate într-un format inedit și interactiv.

Descoperă recomandările noastre de jocuri de societate pentru toate vârstele care vor fi un cadou de neuitat!

2. Decorațiuni pentru o atmosferă de poveste

Poți comanda coronița aici.

Dacă ești în căutarea unor cadouri de Crăciun pentru o familie care iubește să decoreze întreaga casă cu obiecte speciale de sărbătoare și să împodobească cel mai frumos brad, alege un dar special cu ajutorul căruia să transforme fiecare încăpere într-un loc de poveste. O coroniță de Crăciun cu conuri de pin naturale va fi primită cu mult entuziasm. Poți merge mai departe și să alegi un glob cu Moș Crăciun decorat manual, un glob din lemn pictat manual sau poți alege un alt obiect special dintre sutele de decorațiuni de Crăciun de pe rafturile Cărturești.

Poți comanda globul aici.

3. Un vinil cu muzică de Crăciun pentru melomani

Poți comanda vinilul aici.

Pentru o familie care iubește muzica, iar cele mai frumoase momente din viața lor au propriul soundtrack, alege un cadou de Crăciun care să le aducă magia sărbătorii mai aproape. Pentru că muzica pe vinil are un farmec aparte, oferă-le în dar un disc de vinil cu cel mai recent album de sărbători al lui Dolly Parton – Home for Christmas, un album cu melodii de Crăciun interpretate de celebrul tenor Jonas Kaufmann – It’s Christmas sau albumul lui Andreea Bocelli realizat în colaborare cu fiul și fiica sa – A Family Christmas.

Poți comanda vinilul aici.

Descoperă întreaga colecție de muzică de Crăciun.

4. O carte de bucate pentru mai multă inspirație la pregătirea deliciilor de sărbători

Poți comanda cartea aici.

Printre cele mai frumoase cadouri de Crăciun pentru o familie care adoră să petreacă timp împreună gătind și descoperind noi rețete delicioase, nu poate fi decât unul care să le fie de ajutor în explorarea acestei arte. Un adevărat aliat de sărbători este cartea Rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver. De la cele mai gustoase mâncăruri la trucuri valoroase și sfaturi despre cum să pregătești un ospăț pe placul tuturor, cartea celebrului bucătar va fi primită cu mare entuziasm.

Poți comanda cartea aici.

Ce poate fi mai plăcut în zilele friguroase de iarnă, decât să te bucuri de o mâncare reconfortantă alături de familie și prieteni? În Comfort – A Winter Cookbook vei găsi o mulțime de feluri de mâncare ideale pentru sezonul de iarnă, de la supe delicioase la prăjituri, gustări și băuturi calde.

5. Un pachet cu trei sticle de vin românesc pentru toate gusturile

Poți comanda pachetul aici.

Cu o sticlă de vin bun, cu siguranță vei reuși să-i surprinzi pe cei din familie care apreciază calitățile acestei băuturi nobile. De Crăciun, oferă-le cadou o cutie cu 3 sticle de vin de la crama Liliac, care acoperă cele mai diverse ocazii: un vin alb plin de personalitate, elegant și savuros, un vin roșu cu note suave de vanilie și scorțișoară și un vin rosé cu arome subtile de zmeură. O idee excelentă de cadou, mai ales dacă le oferi alături de un suport pentru sticle modern care va atrage toate privirile invitaților și un set de accesorii pentru servirea vinului.

Descoperă recomandări de vinuri românești pe care merită să le savurezi. 

6. Delicii de poveste pentru iubitorii deserturilor gourmet

Poți comanda cutia cu ciocolată aici.

Ce-ar fi Crăciunul fără dulciuri, ciocolată și alte delicii care să-ți încânte simțurile? Doar că anul acesta îți recomandăm să alegi o versiune mai nonconformistă a acestor bunătățuri. Dăruiește familiei o cutie cu ciocolată gourmet, o dulceață delicioasă de clementine sau o cutie cu alune de pădure caramelizate. De împărțit în mod ideal cu familia, pentru a diminua riscul unei adicții.

7. Un set pentru servirea ceaiului

Poți comanda setul aici.

Un ceainic este darul care va fi primit cu mult entuziasm de către cei care iubesc să se relaxeze cu un ceai bun în zilele reci de iarnă. Pentru a face acest ritual și mai plăcut, surprinde-ți părinții, bunicii sau nașii cu un cadou de Crăciun util pentru întreaga familie: un set cu ceainic și cești ambalat într-o cutie elegantă de cadou. Alege un model cu un design modern, care poate fi folosit și ca obiect decorativ sau un set pentru servirea ceaiului cu aspect vintage. Dacă vrei să faci un cadou complet, poți să le pregătești și o selecție cu sortimente de ceai de sezon, de care să se bucure în timpul lecturii preferate sau când pur și simplu au nevoie de o stare de bine și de căldură.

8. Un kit pentru momentele de relaxare

Poți comanda lumanarea aici.

Bucuria sărbătorilor de iarnă vine adesea însoțită și de agitația pe care pregătirea unui Crăciun de poveste o presupune. De aceea, un cadou de Crăciun pentru familie care să îmbie la relaxare și la crearea propriului spa acasă este mai mult decât potrivit. Alege o lumânare parfumată care poate crea atmosfera unei cabane din munți în camera de zi sau o lumânare concepută ca o poveste care aduce căldură și nostalgie. Adaugă și un set cadou cu produse destinate răsfățului și ai un posibil cadou perfect!

9. O cameră foto instant pentru cele mai frumoase momente împreună

Poți comanda aparatul foto aici.

Se spune că o fotografie valorează cât o mie de cuvinte. Astfel, ce alt cadou de Crăciun pentru familie poate fi mai potrivit decât un aparat foto instant care îți permite să imortalizezi fiecare moment deosebit? Pentru a da notă mai personală cadoului, completează cu o ramă foto foarte simpatică.

10. Colecția cu filmul preferat de văzut împreună

Poți comanda setul aici.

Dacă nu există sărbători fără maratonul de filme, devenit deja un ritual în fiecare an, alege un cadou pentru familie care să transforme fiecare Crăciun de acum înainte într-unul cu adevărat magic. Alege un pachet care conține colecția cu toate cele opt filme din celebra serie fantasy Harry Potter.

11. Un puzzle de pus în ramă

Poți comanda puzzle-ul aici.

Puzzle-ul este o activitate creativă și distractivă pentru toată familia, care vă pune mintea la contribuție. De Crăciun alege un puzzle spectaculos cu 500 de piese și un spațiu special din București. Iar dacă vrei ceva dincolo de opțiunile tradiționale, alege un joc mai neconvențional, cum ar fi un puzzle mecanic 3D de la Ugears. Asamblarea acestuia poate fi o provocare, dar rezultatul merită efortul, iar la final vă veți putea bucura împreună de opera voastră.

Descoperă o gamă variată de puzzle-uri pentru toate vârstele și gusturile.

12. Un platou cât se poate de special pentru masa festivă

Poți comanda platoul aici.

Ce poate fi mai plăcut decât a te relaxa în căldura căminului alături de cei dragi, cu o cană de vin fiert cu multă scorțișoară, lângă un platou cu brânzeturi fine sau alte bunătăți. Iar dacă platoul este un produs cu un design care va atrage toate privirile, masa de Crăciun mai capătă un plus de frumusețe. Alege un platou de servire realizat din sticle de vin reciclate sau un platou special din lemn pentru brânzeturi.

13. O cafetieră modernă pentru iubitorii de cafea

Poți comanda cafetiera aici.

La capitolul idei de Crăciun pentru o familie care adoră diminețile aromate în compania unei căni de cafea, fă-le o supriză de Crăciun și oferă-le o cafetieră cool în care să-și prepare băutura preferată, de care să se bucure împreună în fiecare dimineață. Pentru o experiență desăvârșită, pune alături și un set de cafea elegant.

14. Un kit DIY pentru propriul brad de Crăciun

Poți comanda kitul aici.

Un cadou inedit, plin de însemnătate, pe care îl poți oferi celor dragi de sărbători și un mod excelent de a reuni familia pentru o activitate unică și practică, este un kit de plantat propriul brad de Crăciun. Are la dispoziție semințe de molid, pământ fertil/turbă pentru conifere, ghiveci și instrucțiunile necesare de plantare și îngrijire. O altă opțiune deosebită este un kit pentru crearea unei coronițe din flori uscate și prezervate, care va rămâne o amintire frumoasă ani la rând.

15. Un cadou de Crăciun special sub forma unui voucher

Poți comanda voucherul aici.

Pentru că uneori să găsești cadourile de Crăciun potrivite este o adevărată provocare, iar membrii familiei pot avea gusturi și plăceri diferite, o idee practică și care te scutește de grija de a face o alegere nesigură este un voucher valoric. La Cărturești poți alege designul, un mesaj din suflet pe care vrei să-l transmiți și, bineînțeles, suma pe care o pui la dispoziție pentru a-și alege cadoul de Crăciun preferat

16. Un accesoriu de iluminat pentru seri magice

Poți comanda lampa aici.

Dacă nu știi exact ce să alegi și cu ce i-ai putea surprinde în mod plăcut, alege un cadou de Crăciun pentru familie simbolic, dar special, de care știi cu siguranță că se vor folosi. Alege cele mai inspirate modele dintr-o gamă variată de lămpi și accesorii luminoase: o lampă de hârtie cu tematică de iarnă, o ghirlandă plină de farmec sau o sticlă iluminată în diverse culori.

Nimic nu se compară cu sentimentul de împlinire pe care-l simți atunci când vezi încântarea din ochii celor dragi în momentul în care desfac darul pe care l-ai ales cu atâta dragoste și grijă. Sperăm că ghidul nostru cu idei de cadouri de Crăciun pentru familie ți-a servit drept inspirație și acum ești cu un pas mai aproape de alegerea darului potrivit. Dacă încă nu ai găsit ce căutai, aruncă un ochi și pe ghidul nostru cu idei de de cadouri de Crăciun pentru toți cei dragi.

Toate cadourile din acest ghid, precum și sute de alte idei grozave, haioase, simbolice sau originale te așteaptă în librăriile Cărturești și pe carturesti.ro. Iar pentru că vrem să-ți facem sărbătorile cât mai speciale și lipsite de stres, te ajutăm cu împachetarea gratuită a cadourilor.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.