cadouri de craciun idei feature

30+ Idei de cadouri de Crăciun pentru persoanele dragi: alegeri inspirate care vor aduce bucurie de sărbători

Dacă pentru a primi cadourile Moșului ești deja pregătit și te gândești cu emoție la ziua în care îți vei găsi supriza sub brad, din postura celui care oferă, ești în pană de idei și nu știi exact ce cadou de Crăciun ar fi mai potrivit pentru persoanele dragi din viața ta.

Am avut noi grijă să ne gândim la toate, astfel că ți-am pregătit o listă magică și grozavă cu idei de cadouri de Crăciun pentru părinți, copii, el, ea sau prieteni – idei care să te inspire și să te scape de agitația din magazine.

Idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Jucării interactive și inteligente pentru copiii de 1-3 ani

Pentru micuții care se află la vârsta la care învață despre lucrurile din jur, fiecare nouă descoperire este primită cu uimire și entuziasm. Un cadou de Crăciun potrivit pentru copii de 1, 2 sau 3 ani este o jucărie educativă care nu doar le va aduce zâmbete și bucurie, ci ajută și la stimularea și dezvoltarea inteligenței.

idei cadouri de craciun
Poți comanda stația muzicală aici.

Jucăria stația muzicală de distracție îi va ajuta să-și dezvolte percepția vizuală și auditivă și să se bucure pe propriul ritm. Poți completa cu o jucărie colorată din lemn care să-l ajute să recunoască și să potrivească forme și culori.

Cărți de colorat pentru copiii de 4-6 ani

idei cadouri de craciun
Poți comanda cartea de colorat aici.

Cărțile de colorat îi ajută pe cei mici să-și dezvolte creativitatea și sunt o alegere inspirată dacă ești în căutarea unui cadou pentru copii de 4-6 ani. Alege cărți cu personajele din desenele animate sau poveștile preferate ori cu supereroii pe care îi admiră. O carte de colorat cu îndrăgitele personaje Elsa, Ana sau Olaf din Regatul de Gheață va fi primită cu multă bucurie, dar și una cu Moș Crăciun și ajutoarele sale din Crăciunul meu de basm.

Carte ilustrată Povești de Crăciun pentru copiii de 6-8 ani

idei cadouri de craciun
Poți comanda cartea aici.

Povești de Crăciun îi ajută pe cei mici să descopere magia acestei sărbători și să se bucure de tot ce are mai frumos Crăciunul. Un cadou inspirat pentru copiii atrași de universul cărților și al poveștilor, care se vor distra cu personaje simpatice și cu povești înduioșătoare. Cu puțin noroc și spre bucuria părinților, le va stârni chiar și cheful să-și exerseze abilitățile de citire.

Un ceas de mână pentru copii de 8-10 ani

Dacă cel mic a început deja să fie pasionat de tehnologie și accesorii tech, alege un ceas de mână pentru copii cu un design amuzant. Ceasurile de la I like Paper sunt rezistente la rupere și apă și potrivite pentru orice încheietură.

Cronicile din Narnia: Nepotul Magicianului de C.S. Lewis pentru copiii de 10-12 ani

idei de cadouri de craciun
Poți comanda cartea aici.

Cronicile din Narnia este una dintre cele mai populare și mai fascinate serii de cărți fantasy pentru copii și un cadou de Crăciun inspirat atât pentru cei mici de 10-12 ani, dar chiar și pentru cei mari. Deși a fost publicată mai târziu decât celelalte, Cronicile din Narnia: Nepotul magicianului este prima carte din serie, cea în care descoperim originile acestui tărâm magic unde imposibilul devine posibil și binele învinge întotdeauna răul – Narnia. O poveste prin intermediul căreia cei mici pot să înceapă incredibila călătorie în lumea fermecată a legendarului rege leu Aslan, a Vrăjitoarei Albe, cea lipsită de scrupule, și a curajosului prinț Caspian. 

Pentru mai multe idei de cadouri de Crăciun, descoperă recomandările noastre de cărți pentru copii de toate vârstele:

Sau explorează întreaga colecție de cărți pentru copii de pe rafturile Cărturești.

Un board game pentru copiii de 12-14 ani

idei de cadouri de craciun
Poți comanda jocul aici.

Jocurile din seria Dixit au o mulțime de ilustrații magice și fenomenale, potrivite deopotrivă pentru copii, dar și pentru adulți. Mai mult, întreaga familie se va bucura explorând universul din lumile acestui joc captivant. Un alt joc de societate care va fi primit cu mare entuziasm, în special de fani, este Harry Potter – Trivia Vrăjitorilor, care testează cunoștințele despre universul Harry Potter.

Descoperă recomandările noastre de jocuri de societate pentru copii care pot fi jucate de întreaga familie.

Idei de cadouri de Crăciun pentru adolescenți și adolescente

Idei de cadouri de Crăciun pentru fete

Regatul sufletelor de Rena Barron 

idei de cadouri craciun
Poți comanda cartea aici.

O eroină puternică și o poveste impresionantă despre maturizare și puterea sacrificiului. Regatul sufletelor spune povestea lui Arrah, fiica a doi tămăduitori puternici, care tânjește să aibă propriile puteri magice pentru a câștiga aprobarea mamei sale. Atunci când din Regat încep să dispară tot mai mulți copii, Arrah este disperată să-l prindă pe vinovat și apelează la un ritual periculos care-i poate oferi puteri magice, dar necesită un sacrificiu imens. O carte fantasy pe care adolescentele pasionate de lumea cărților o vor citi cu sufletul la gură.

Explorează universul cărților pentru adolescenți pe rafturile Cărturești.

Geantă pentru cosmetice și produse de îngrijire

O idee inspirată și binevenită de cadou pentru adolescentele pasionate de cosmetice și produse de îngrijire este o geantă de cosmetice simpatică, încăpătoare și ușor de transportat. Poți completa cu unul dintre încântătoarele săpunuri franțuzești premium La Savonnerie de Nyons, ambalate într-o cutie colorată, astfel va putea avea săpunul preferat la îndemână oriunde s-ar afla.

Set cană și șosete colorate cu pisicuțe

Poți comanda setul aici.

Ce poate fi mai simpatic decât o cană care vine la pachet cu o pereche de șosete asortate? Setul de cană și șosete Pusheen Marshmallow îi va aduce zâmbetul pe buze oricărei adolescente iubitoare de pisici și ciocolată caldă.

Tote bag cu mesaj sau imagine trăznită

Sacoșele din pânză sunt încăpătoare, practice și potrivite pentru plimbările cu prietenii în timpul liber, câteva dintre motivele care le fac să fie un cadou de Crăciun inspirat pentru fete. Mai mult, o geantă tote bag este un accesoriu statement printre adolescente, care le permite să-și exprime personalitatea și lucrurile în care cred sau pe care le iubesc. 

Descoperă mai multe modele interesante de tote bags pe Cărturești.ro

Un voucher cadou

Pentru că de cele mai multe ori să găsești cadoul potrivit pentru adolescente este o adevărată provocare, o idee practică și care te scutește de a face o alegere greșită este un voucher valoric. La Cărturești poți alege designul, un mesaj pe care vrei să-l transmiți și bineînțeles suma pe care o pui la dispoziție pentru a-și alege cadoul preferat de Crăciun. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru băieți

O pereche de căști

idei de cadouri pentru craciun
Poți comanda căștile aici.

Pentru că în ultima perioadă a fost mai greu să petreacă atât de mult timp cu prietenii, iar școala s-a mutat online, un cadou inspirat pentru adolescentul tău este o pereche de căști de la Skullcandy. Astfel se va putea bucura de muzica la petrecerile pe Zoom cu prietenii, fără să deranjeze toți vecinii, sau le va putea folosi pentru jocurile video preferate.

Descoperă mai multe modele de căști pe rafturile Cărturești.

O revistă de benzi desenate

idei cadouri de craciun
Poți comanda revista aici.

Dacă băiatul tău adolescent se numără printre cei fascinați de benzile desenate cu supereroi și veșnica luptă dintre bine și rău, o revistă cu una dintre poveștile lui preferate este o alegere cu care nu vei da greș. Pentru cei care vor să afle cum sau dacă Superman va salva o tânără din Metropolis răpită de extratereștri, faimosul scriitor Tom King și legendarul ilustrator Andy Kubert spun povestea în Superman: Up in the sky. Fanii Marvel nu vor lăsa din mâini Avengers: Infinity Prose Novel, o poveste fascinantă care-i face să se întrebe cum ar arăta planeta dacă 80% dintre oameni ar avea superputeri.

Pe rafturile Cărturești ai la dispoziție sute de benzi desenate din care să alegi.

Rucsac cu boxă portabilă

idei de cadouri de craciun
Poți comanda rucsacul aici.

Dacă muzica se numără printre pasiunile lui sau are trupa lui de băieți cu care dansează, o alegere inspirată este rucsacul party music. Un accesoriu fashion care conține o boxă bluetooth cu led-uri multicolore și un interior compartimentat pentru laptop. Un cadou de Crăciun pe care băieții îl vor primi cu mare entuziasm și cu care se vor lăuda la toți prietenii.

Un puzzle mecanic

idei cadouri craciun
Poți comanda puzzle-ul aici.

Pentru un adolescent cu spirit ludic care se relaxează construind tot felul de lucruri, alege un cadou de Crăciun practic care îl va ajuta să-și ascută simțurile. Privește dincolo de opțiunile tradiționale și alege un joc mai neconvențional, cum ar fi un puzzle mecanic 3D de la Ugears. Asamblarea acestuia poate fi o provocare, dar rezultatul final merită efortul și orice adolescent își va privi cu mândrie opera.

Pentru mai multă inspirație, descoperă gama noastră variată de puzzle-uri mecanice.

Armada de Ernest Cline

idei cadouri craciun
Poți comanda cartea aici.

Armada este una dintre acele cărți SF pe care orice tânăr – dar nu numai – o va citi cu sufletul la gură. Eroul cărții este Zack Lightman, un gamer adolescent, care visează la o realitate precum cea din nenumăratele cărți SF sau jocuri video în universul cărora evadează. Dorința i se îndeplinește când zărește o farfurie zburătoare chiar din jocul video pe care îl joacă în fiecare seară. Alături de milioane de jucători din întreaga lume își va pune la încercare abilitățile de jucător înrăit pentru a salva Pământul de ceea ce urmează.

Explorează rafturile Cărturești alte idei de cărți SF potrivite pentru adolescenți.

Idei de cadouri de Crăciun pentru El

idei cadouri craciun

Dacă ești în căutarea unui cadou pentru iubitul sau soțul tău, prin care să-i transmiți cât de important este pentru tine, am venit în ajutorul tău cu o listă lungă de idei de cadouri de Crăciun pentru el. De la iubitul care te surprinde cu talentul său culinar, la pasionatul de vin, antreprenorul cu idei mărețe, partenerul explorator sau cel care iubește să surprindă cele mai frumoase momente în fotografii, ghidul nostru te ajută să descoperi ideea potrivită indiferent de interesele ori pasiunile sale.

Cadouri de Crăciun pentru Ea

idei cadouri craciun

Pentru că ea este jumătatea ta, iar fericirea ei este cea mai importantă pentru tine, găsirea cadoului potrivit poate fi o reală provocare. Nu-ți face griji, aici îți sărim noi în ajutor! Ți-am pregătit o listă de cadouri speciale de Crăciun pentru soția sau iubita ta, care îi vor umple inima de bucurie și cu care vei reuși să o surprinzi în cel mai plăcut mod. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni

Un board game

idei cadouri craciun
Poți comanda jocul aici.

Printre cadourile potrivite pentru prietenul cu spirit competitiv și care iubește să organizeze seri de jocuri la el acasă, poate fi unul dintre sutele de jocuri de societate de pe rafturile Cărturești. Poți alege Ticket to ride, un board game în care aventurile se țin lanț și care te poartă într-o călătorie incredibilă în jurul lumii, Escape Room, un joc de evadare în care cel mai important atu este lucrul în echipă sau 7 Wonders în care fiecare jucător trebuie să construiască una din cele șapte minuni ale lumii.

Descoperă sute de jocuri de societate pe care poți să le oferi în dar prietenilor.

O cană cu mesaj

Un cadou de Crăciun pentru prieteni poate fi o cană cu un mesaj amuzant prin care să-i transmiți că de sărbători se poate răsfăța așa cum își dorește. O idee cu care nu vei da greș și care cu siguranță îi va aduce zâmbetul pe buze prietenului tău.

Sherlock Holmes and the Christmas Demon de James Lovegrove

idei de cadouri craciun
Poți comanda cartea aici.

Un cadou potrivit pentru perioada sărbătorilor, dar care satisface, în același timp, și pasiunea pentru mistere și povești horror a prietenului tău: Sherlock Holmes and the Christmas Demon spune povestea unei noi aventuri extraordinare a celui mai exploziv duo. Este anul 1890, iar în zilele dinaintea Crăciunului, Sherlock Holmes și doctorul John Watson sunt vizitați pe Baker Street de un nou client. Moștenitoarea unei dinastii bogate, dar oarecum excentrice, crede că este bântuită de un spirit de Crăciun demonic.

Baterie externă wireless

idei de cadouri craciun
Poți comanda bateria wireless aici.

Pentru prietenul interesat de gadgeturi și tot ce ține de tehnologie alege un cadou de Crăciun care să-i încurajeze pasiunea. Un cadou practic și util este o baterie externă wireless cu un design geometric, care îl va ajuta să își încarce telefonul oriunde s-ar afla.

Glob pământesc sau o hartă răzuibilă

idei de cadouri craciun
Poți comanda cartea aici.

Prietenii care iubesc aventura merită cadouri pe măsura pasiunii – daruri care să le reflecte personalitatea și dorul de peripeții. Dacă dorești să faci un cadou cu semnificație aparte, alege un glob pământesc pentru birou sau o hartă răzuibilă care-i vor servi drept memento că următoarea aventură abia așteaptă să fie trăită.

Descoperă mai multe idei în ghidul nostru cu idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni.

Idei de cadouri pentru cele mai bune prietene

idei de cadouri de craciun

Nu am uitat nici de prietena care te cunoaște cel mai bine și cea la care te gândești prima dată atunci când vrei să povestești cu cineva despre nimicurile din fiecare zi, cele mai grele momente sau cele mai fericite întâmplări. Lista noastră cuprinde idei de cadouri de Crăciun pentru cea mai bună prietenă care să-i umple inima de bucurie. De la prietena pasionată de călătorii la cea care iubește cărțile, obiectele decorative sau deliciile gastronomice.

Idei de cadouri de Crăciun pentru părinți

Cadouri de Crăciun pentru mama

Motive pentru care Crăciunul e mai bun cu ea

idei de cadouri de craciun
Poți comanda carnetul aici.

Sărbătoarea magică de Crăciun este momentul potrivit prin care să-i transmiți mamei un mesaj din suflet. Gândește-te la clipele frumoase petrecute împreună, la mâncărurile delicioase pe care le pregătea cu fiecare ocazie și la cele mai frumoase surprize pe care tot ea știa să le facă. Trece în acest carnet cele 50 de motive în felul tău și creează un cadou de Crăciun personalizat pentru mama, care îi va aduce o mare bucurie.

Ramă foto

Pentru mama care iubește să decoreze întreaga casă cu poze, o alegere inspirată este o ramă foto în care poți pune fotografii cu momente pline de însemnătate trăite alături de ea sau chiar întreaga familie. Un cadou pe care să-l pună la loc de cinste și care să-i aducă bucurie în suflet de fiecare dată când îl privește.

Rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver

idei de cadouri pentru craciun
Poți comanda cartea aici.

Un cadou de Crăciun pentru mama, care să-i fie un adevărat aliat în fiecare an de sărbători este cartea Rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver. De la cele mai gustoase mâncăruri la trucuri valoroase și sfaturi despre cum să pregătești un ospăț pe placul tuturor, cartea celebrului bucătar va fi primită cu mare entuziasm.

Lampă de citit

idei de cadouri de craciun
Poți comanda lampa aici.

Pentru mama care iubește cărțile și se relaxează cel mai bine în compania unei povești interesante, alege un cadou de Crăciun practic și care vine în completarea pasiunii ei. O lampă pentru citit portabilă și flexibilă îi va aduce cu siguranță un zâmbet luminos pe față; în plus, o va ajuta să citească relaxată oriunde s-ar afla.

Un vinil cu muzică de Crăciun

idei de cadouri de craciun
Poți comanda vinilul aici.

Ce poate fi mai frumos pentru a intra în spiritul sărbătorilor decât să asculți muzică de Crăciun? Dacă mama ta fredonează colinde chiar și în timpul anului sau îi place să petreacă zilele magice de iarnă pe ritmuri de poveste, alege un vinil cu cele mai frumoase melodii de Crăciunpe care să le ascultați împreună.

Pentru mai multă inspirație, descoperă ghidul nostru cu idei de cadouri de Crăciun pentru mama și recomandările noastre de idei de cadouri pentru femei.

Idei de cadouri de Crăciun pentru tata

O tablă de șah

idei de cadouri de craciun
Poți comanda tabla de șah aici.

Tatăl este pasionat de jocurile minții sau se numără printre cei care vara se relaxează cu un joc la mesele de șah din parcuri? Un cadou de Crăciun potrivit este o tablă de șah de care se poate bucura pe toată durata anului. Cu ocazia asta, poate te învață și pe tine despre cele mai bune tactici și strategii și petreceți mai mult timp împreună.

Pământul făgăduinței de Barack Obama

idei de cadouri de craciun
Poți comanda cartea aici.

Te ajutăm să alegi cadoul potrivit și dacă tatăl tău iubește cărțile și se relaxează descoperind povești de viață interesante. Pământul făgăduinței, primul volum din memoriile prezidențiale ale lui Barack Obama, vorbește despre călătoria acestuia de la un tânăr aflat în căutarea propriei identități la liderul lumii libere. O relatare intimă și introspectivă atât a președintelui, cât și a omului Obama.

Un cupon Yes, please!

idei de cadouri de craciun
Poți comanda cuponul aici.

O alegere cu care nu ai cum să dai greș și un cadou de Crăciun pe care tatăl tău va aștepta cu nerăbdare să-l folosească este un carnet care îndeplinește dorințe. Mai exact, cuponul Yes, please! include 20 de promisiuni pe care va trebui să le îndeplinești la un moment dat în viitor. Un cadou deosebit și amuzant, dar care vă va ajuta să găsiți modalități noi și interesante pentru a petrece timp de calitate împreună. 

Pahar de vin cu motive de Crăciun

Pentru tatăl care apreciază calitățile acestei băuturi nobile, alege un pahar de vin cu un design special de sărbători. Completează cu o sticlă de vin bun românesc de la crama Liliac, crama Oprișor și nu numai.

Un portofel de piele

idei de cadouri craciun
Poți comanda portofelul aici.

Un alt cadou de Crăciun inspirat pentru tată este un portofel de piele cu un design elegant, clasic și frumos compartimentat. Prevăzut cu spațiu special pentru bani, carduri și documente personale, portofelul îi va fi de folos de fiecare dată când merge la cumpărături.

Inspiră-te și din ghidul nostru dedicat cu idei de cadouri de Crăciun pentru părinți și idei de cadouri pentru bărbați.

Idei de cadouri de Crăciun pentru colegi și șefi

idei de cadouri craciun

Secret Santa sau Moș Crăciun secret se poate transforma dintr-o provocare sau dintr-un alt task de bifat într-un motiv de bucurie și prilej de a-ți cunoaște mai bine colegii sau șeful. Revenim în curând și cu un ghid complet cu idei de cadouri pentru Secret Santa care vor aduce zâmbete pe buzele celor de la birou.

Sperăm că lista noastră cu idei de cadouri de Crăciun te-a ajutat să alegi cadoul potrivit, iar dacă ești încă nehotărât, descoperă mii de alte cadouri speciale pe rafturile Librăriilor Cărturești și pe carturesti.ro. Mai mult, pentru o supriză ca la… carte, te ajutăm și cu împachetarea gratuită a cadourilor.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.