rechizite scolare lista

Back to school: lista completă cu rechizite școlare pentru copii de toate vârstele

În septembrie, când se înrămează fotografiile din vacanță, iar aventurile și experiențele sunt puse frumos în cutia cu amintiri, rechizitele pentru școală încep să-și facă loc pe lista de cumpărături. Chiar dacă elevilor le plac vacanţele lungi, în care au timp berechet să se joace şi să citească tot ce le pică în mână, cu mai puține lecţii sau lecturi obligatorii, (re)începerea şcolii nu trebuie să fie un motiv care să le strice buna dispoziţie. Dimpotrivă, e loc de planuri și prieteni noi, de accesorii și rechizite originale, gata să fie folosite.

Pentru că, în toată aventura asta care urmează să pornească în septembrie, e greu uneori să-ți dai seama de toate lucrurile de care au nevoie copiii pentru noul anul școlar, ne-am gândit să-ți venim în ajutor. Am pus la cale o listă cu rechizite școlare simpatice, ingenioase și utile pentru un an şcolar de nota zece.

Lista de rechizite pentru clasa pregătitoare

Clasa pregătitoare sau clasa 0 îi deschide copilului porțile către lumea școlii, iar în această perioadă, atât părinții, cât și cei mici sunt copleșiți de o sumedenie de emoții amestecate – entuziasm, bucurie, dar și neliniște.

rechizite școlare

O incursiune alături de părinți în lumea minunată a creioanelor colorate, a caietelor cu coperți împodobite cu imaginea eroului preferat din filme sau desene animate, a plastilinei sau pensulelor pregătite pentru viitoarele îndeletniciri artistice le va spori copiilor dorința de a-și dezvolta creativitatea, dar și imaginația. Cei mici sunt întotdeauna extrem de entuziasmați să fie implicați în aceste activități, să aleagă modelele preferate și să participe la echiparea ghiozdanului. Tocmai de aceea, e important să îi implici și pe ei în alegerea rechizitelor școlare și să ții cont de preferințele lor.

Cele mai multe rechizite de care are nevoie un preșcolar sunt cele care îl ajută să-și dezvolte creativitatea și abilitățile practice. Desigur, lista va fi adaptată și în funcție de cerințele învățătorului.

Rechizitele școlare esențiale pentru clasa pregătitoare includ:

Descoperă mai multe accesorii și rechizite pentru preșcolari.

Lista cu rechizite școlare pentru clasele primare (clasa 1-4)

Pentru elevii din clasele primare, lista de rechizite școlare cuprinde mai puține culori, dar mai multe instrumente de scris și tipuri de caiete, care să-i ajute să-și dezvolte abilitățile caligrafice și să-i pregătească pentru următoarea etapă. Emoțiile primelor zile de școală pot fi îndulcite cu alegerea unor accesorii simpatice, cu care elevii să se mândrească în fața colegilor și care să genereze în viitor amintiri de neuitat.

rechizite scolare lista

O listă orientativă cu rechizite școlare pentru elevii claselor primare conține:

Descoperă alte accesorii și rechizite pentru ciclul primar.

Lista cu rechizite școlare pentru gimnaziu (clasele 5-8)

Pe măsură ce studiile lor devin mai serioase, la fel și uneltele, obiectele și armele magice din arsenalul cu rechizite școlare. Toate îi vor însoţi pe copii şi îi vor ajuta să îmblânzească, să cucerească şi să stăpânească matematica, româna, geografia, fizica şi restul disciplinelor din orar. Mai mult decât atât, îi vor ajuta să parcurgă cu succes testele și temele din anul școlar.

rechizite pentru școală

Pentru achiziționarea rechizitelor pentru școală și a celor necesare pentru un back to school ca la carte, în această etapă, este nevoie de mai multă atenție. Adolescenții încep să fie interesați și de utilitatea lucrurilor, nu doar de aspectul acestora. Nu mai sunt prioritare desenele imprimate pe ghiozdan și pe caiete, ci calitatea acestora.

Rechizitele pentru școală necesare pentru gimnaziu:

Mai multe accesorii și rechizite școlare care să le aducă entuziasmul copiilor din clasele gimnaziale.

Lista cu rechizite școlare pentru liceu

Adolescența din perioada liceului este vârsta marilor provocări, perioada de tranziție spre maturitate și un moment în care tinerii trec printr-o serie de schimbări, atât fizice, cât și psihice, își conturează personalitatea și caută modalități de exprimare care să se potrivească cel mai bine felului lor de a fi. La această vârstă au preferințe și gusturi care se reflectă și în alegerea rechizitelor și accesoriilor pentru școală.

rechizite scolare lista

Lista de rechizite pentru școală necesare liceenilor poate fi mai restrânsă, însă aceasta depinde mult și de profilul liceului la care este înscris adolescentul și de cerințele lui. În general, elevii din ciclul liceal au nevoie de:

Descoperă mai multe accesorii și rechizite școlare pentru liceu.

Sfaturi utile pentru alcătuirea listei cu rechizite pentru școală

Chiar dacă la început poate părea copleșitoare toată această alergare după rechizite școlare și cele necesare copiilor fiecărui an școlar, atât timp cât ții cont de câteva sfaturi utile și îți faci un plan de organizare, vei putea avea parte de momente de entuziasm, conectare cu al tău copil/adolescent și o infuzie de încredere.

Încearcă să faci din timp lista cu rechizitele pentru școală esențiale și să stabilești un buget aproximativ pe care ești dispus să îl investești. Alege rechizite școlare de calitate de care copilul tău se poate bucura o perioadă mai lungă de timp.

Sperăm că ghidul nostru cu lista de rechizite școlare necesare fiecărui elev, pentru toate vârstele, ți-a fost de ajutor, iar acum sunteți și tu, și copilul mai pregătiți pentru începerea anului școlar.

Mai mult, la târgul Școlărești la Cărturești găsești tot ce ai nevoie de  pe lista ta Back to School: manuale, accesorii ingenioase, ghiozdane sau titluri din bibliografia obligatorie.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.