afis fundal modificat_WEB

Târgul Cărtureștilor: Micul târg de cadouri deștepte

Știm că fiecare petrece sărbătorile de iarnă în felul lui, așa că am strâns la #TârgulCărtureștilor idei de cadouri magice sau pragmatice, naive sau ironice, tradiționale sau neconvenționale, baroce sau minimaliste, simbolice sau hiperbolice. Oricare ar fi stilul tău, găsești în librărie tot ce îți trebuie pentru un playlist de cadouri care să sune bine. Fă-ne o vizită și bucură-te de experiența alegerii de daruri care spun povești.

Grafica de Sărbători e semnată de Ioana Petre | ioanapetre.com

Pentru inspirație, aruncă o privire la noi în playlist:

Povești de citit la gura sobei: 24 de povești de citit înainte de Crăciun cu cei mici,  Poveste muzicală de Crăciun în notă clasică, o reeditare care va trezi nostalgii printre părinți: Pana lui Finist Şoimanul. Basme fantastice ruseşti, Basme de Wilhelm Hauf, illustrate de Livia Rusz, Eu și Moș Crăciun, o nouă aventură povestită de Matt Haig celor mici și mari, Și v-am spus povestea așa, un mix de basme “aduse la zi” de Florin Bican.

Câteva cărți care să țină ocupate mințile iscoditoare: 21 de lecții pentru secolul XXI, un must-read de Yuval Noah Harari, Behave. Biologia ființelor umane în ipostazele lor cele mai bune și cele mai rele, o carte revoluționară la care Robert Sapolsky a lucrat un deceniu, Când. Secretele științifice ale momentului perfect, de Daniel Pink, Factfulness. Zece motive pentru care interpretam greșit lumea si de ce lucrurile stau mai bine decat crezi, de Hans Rosling (îl știi din celebrele sale prezentări TED), și două cărți care vorbesc pe lung și pe scurt despre origini: Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor, de David Christian, Origini. Povestea științifică a creației, de Jim Baggott.

Povești de viață care îți arată lumea într-o nouă lumină: Povestea mea, un bestseller de Michelle Obama, La ce-i bun butonul ăsta? O autobiografie de Bruce Dickinson, legendarul solist al trupei Iron Maiden, Freddie Mercury, o biografie semnată de Peter Freestone, asistentul său personal, Autobiografia lui Bertrand Russel, o scriere la fel de importantă ca opera sa filosofică, Omul în căutarea sensului vieții, o cronică a experienței din Auschwitz a psihiatrului Viktor Frankl, Hannah Arendt. Ultimul interviu și alte convorbiri, Placeri vinovate și datorii împlinite. 12 confesiuni, de Dan C. Mihăilescu sau Între violență și compasiune. Amintirile unui psihiatru, de Ion Vianu.

Mici cadouri literare pentru cei care sunt cu lecturile la zi: Zilele abandonului, de Elena Ferrante,  Scara lui Iakov, de Ludmila Ulițkaia, Pâlpâiri, de Dan Lungu,  Șapte octombrie, de Vlad Zografi, Transparența, de Radu Vancu.

Cărți despre cititori & scriitori: O camera doar a ei, o nouă traducere a unui eseu celebru de Virginia Woolf, De ce scriem, ultimul volum antum al lui Philip Roth, Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii și personajele lor, un nou volum de Ioana Pârvulescu și Citește! te rog, citește!, o pledoarie pentru lectură de Felicitas Von Lovenberg.

Titluri alese din secțiunea de carte străină: The Milkman, de Anna Burns, The Long Take, de Robin Robertson, Lullaby, de Leila Slimani, Feel Free, de Zadie Smith, Purge, de Sofi Oksane, America City, de Chris Beckett.

Cărți de savurat: Ottolenghi Simple, de Yotam Ottolenghi, Jamie gătește în Italia, de Jamie Oliver, Bread Street Kitchen, de Gordon Ramsay, Moldova. Oameni, locuri, bucătărie și vin, de Roman Rybaleov și Angela Brașoveanu, Trei secole de gastronomie românească. De la muhalebiu și schembea la volovan și galantină, de Doina Popescu și Daniela Ulieriu, Cartea vinurilor românești, de Marinela Ardelean, Ghidul Gault&Millau – Ghidul vinurilor românești 2019.

Cadouri pentru cinefili: de la scenariul lui Wes Anderson pentru Isle of dogs și cartea dedicată fraților Coen The Coen Brothers, de Adam Nayman, până la teancuri de filme pentru toate gusturile & vârstele: Phantom Thread, Call Me By Your Name, Lady Bird, The Greatest Showman, Crazy Rich Asians, Ocean’s 8, 6,9 pe scara Richter, Frumoasa și bestia, Charlie și fabrica de ciocolată.

Muzici vechi & noi de pus sub brad: Leonard Cohen Greatest Hits (vinil), Miles Davis’ Greatest Hits (vinil), Boarding House Reach, de Jack White (vinil și cd), Christmas with Ella and Friends, Everything Happens for a Season, Classic Christmas.

Agende, calendare, carnete semnate de autori români, dar și papetărie cu stil de la Moleskine, Paperblanks sau Legami.

Jucării fel de fel: din lemn, din pluș, educative sau distractive, dar și jocuri pentru toate vârstele.

Lucruri care aduc atmosfera de Crăciun în casă, fie ea în stil hygge, lykke sau neaoș: turtă dulce, lumânări parfumate, decorațiuni, globuri în zeci de culori, lămpi în formă de cărți deschise sau cutiuțe muzicale.

Urmărește-ne pe Facebook pentru mai multe idei de cadouri! Dacă e alegerea este chiar dificilă, avem soluția pefectă, Voucherul Cadou cu care poți cumpăra orice din Cărturești.

Te așteptăm în librărie sau pe carturesti.ro cu împachetare gratuită (în hârtie ilustrată de artiști români), zâmbete și sfaturi inspirate.

Și dacă ai Buletin de Cărturești, ai reduceri la tot felul de produse alese special pentru Sărbători. Fă o vizită librăriei tale preferate!

Târgul Cărtureștilor e deschis zilnic între 10:00 și 22:00, iar în perioadele aglomerate funcționează cu program prelungit.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.