Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Cartea de nisip. Proza completa 2

      Cartea de nisip. Proza completa 2

      Editia 2015
      6.7 / 10 ( 7 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      472
      ISBN:
      9789734652105
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Traduceri si note de Cristina Haulica si Andrei Ionescu
      Prezentari si editie ingrijita de Andrei Ionescu

      „Pentru ca e o lume a insolitului si a imaginarului, lumea lui Borges nu are miracole. Spiritul le neglijeaza, repudiindu-le chiar, ca pe orice solutie comoda. Lui ii trebuie, oricit de departe s-ar duce, sa inteleaga si sa integreze. Totul se petrece, de fapt, intr-un spirit care umple cochilia evenimentului, a faptului adeverit, a citatiei livresti, a intrigii politiste, a viziunii filozofice sau metafizice, a descoperirii stiintifice, parca pentru a incerca legile straniei functionari, redindu-i tot umorul logic – nelinistitor si tulburator, tocmai pentru ca e logic – de care este plin. Retorica nu are nici un amestec aici, iar scrierea insasi se denunta ca un ultim mijloc. El e sigur ca descoperirea a precedat expresia.” (Maurice Nadeau)

      „Visarea lui Borges, visul creator al lui Borges, nu s-a fixat niciodata la o constructie, n-a creat un loc unde sa locuiasca, un imperiu in care sa domneasca. Geniu sistematic, geniul lui Borges nu se inchide niciodata intr-un singur sistem. Cu o diabolica verva neobosita, el sistematizeaza incontinuu si in toate sensurile, in asa fel incit nu opune sistemului nostru un contrasistem, ceea ce inca am mai putea sa concepem, ci o uluitoare varietate de posibile sisteme care n-ar putea decit sa ne para absurde. Fara indoiala si in mod neinduplecat, el deranjeaza pina in cel mai mic aspect ceea ce pentru noi inseamna ordinea lucrurilor; el bruscheaza relatia noastra cu timpul si spatiul, relatia noastra cu viata si moartea.” (Jean Cassou)

      Media

      "Literatura lui Borges este plină nu numai de oglinzi și de cărți, ci și de moarte. Însă moartea apare într-o versiune estompată îndatorată idealismului filozofic. Nu este brutală (deși poate îmbrăca forme violente), ci melancolică."

      Mai multe detalii găsiți aici.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.